Sosyalistlerden kaçak göçmene af

İspanya basınında yer alan haberlere göre, 9 Ağustos’a kadar iki yıldır ‹spanya’da yaşayan, en az bir yıldır herhangi bir işte çalışan ve herhangi bir suç işlemeyen kağıtsız göçmenlere yasal oturum hakkı verilecek. İşverenlerin de söz konusu kağıtsız göçmenleri kaçak olarak çalıştırdığını kabul etmesi şart koşuluyor.
İkinci legalleştirme kampanyasından en az 120 bin göçmenin yararlanacağı tahmin ediliyor.

Göçmen örgütleri ve sendikalar ise, legalleştirme için göçmenlerin bir işyerinde kaçak çalıştığının belgelenmesi yönünde getirilen şarta tepki gösterdiler. Hiç bir patronun kolay kolay bir göçmeni kaçak çalıştırdığını kabul etmeyeceğini söyleyen kurumlar, bu şartın geri çekilmesini talep ediyorlar.

Hükümet tarafından başlatılan ikinci legalleştirme kampanyasının süresi bulunmuyor. Aralık 2004’te karar altına alınan birinci legalleştirme kampanyası ?ubat-Mayıs ayları arasında geçerli olmuştu. Bu kapsamda toplam 700 bin kağıtsız göçmen yasal oturum için başvuruda bulunmuş, şu ana kadar 530 binine yasal oturum izni verilmiş durumda.

İspanya Çalışma Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, başvuru yapan kağıtsızların önemli bir kısmına oturum verileceği ifade edildi.

1112500cookie-checkSosyalistlerden kaçak göçmene af

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.