”Sotheby’s İstanbul” açılıyor…

Sotheby’s İstanbul, Türkiye’de kurulan ilk uluslararası müzayede evi olacak. Akbank sponsorlugunda 4 Mart 2009’da gerçeklestirilecek ilk tanıtım sergisinde, Londra Sotheby’s’de satısa sunulacak Çagdas Türk Sanatı eserlerinin yer alacağı belirtildi.


Wyndham, Sotheby’s ofisi açılısı ile ilgili olarak yaptıgı konusmada “Bu girisim, mevcut koleksiyoncularımıza daha ileri seviyede hizmet sunabilmemize ve sirketin ülkedeki müsteri tabanını daha fazla genisletmesine olanak tanıyacaktır” dedi.


Sotheby’s Üst Düzey Baskan Yardımcı Ali Can Ertug da,“Bir Türk olarak, Sotheby’s’in dünya ölçegindeki stratejisine uyan ve müsteri hizmetine vurgu yapan bir girisim olarak Sotheby’s İstanbul Ofisi’nin açılısında bulunmak benim için gurur duyulacak bir andır. Birçok vesileyle bugünlere geldik. Türkiye ve Türk piyasası ile uzun yıllara dayalı bir iliskisi olan Sotheby’s gibi bir sirketin kendi kurulusunu olusturması ve İstanbul’da ofis açan ilk uluslararası müzayede evi olması sadece dogal bir girisimdir. Kendisini de bizzat uluslararası sanat çevrelerinin hakiki ve global bir üyesi olan Oya Delahaye’yi İstanbul ofisinin Baskanı olarak takdim etmekten memnuniyet duymaktayım” diye konuştu.


Sotheby’s Türkiye Ofisi Baskanı Oya Delahaye de “Türkiye, zengin kültürel mirasıyla, son yıllarda sanatsal alanda canlılık yasamaya baslamıstır. Ülkedeki sanat piyasası hızla gelisirken, Türk koleksiyoncuları da yurtdısına açılmıs, uluslararası arenada varlıklarını daha da hissedilir kılmıslardır. Ülkenin koleksiyonculuk tabanının giderek güçlenmesi Sotheby’s’in bu dönemde İstanbul’da ofis açma ve faaliyetlerini genisletme kararında etkili olmustur. Sotheby’s’de hali hazırda görevde olan, Türk vatandaslarından olusan, tecrübeli ve kabiliyetli takıma katılıyor olmak benim için memnuniyet verici” dedi.

820970cookie-check”Sotheby’s İstanbul” açılıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.