Soyer: Bizim de sanatçılarımız var…

Başbakan Soyer, Londra’da Kuzey Kıbrıs Festivali’nin açılışını yaptı… KKTC’nin desteği ile 8-14 Mart arasında organize edilen Festival’in ilk etkinliğinde Kıbrıslı Türk genç sanatçı Eser Öktem’in piyano piyano resitali eşliğinde yine Kıbrıslı Türk sanatçıların resim ve karikatürleri sergilendi. Açılışa Türkiye’nin Londra Başkonsolusu Bahadır Kaleli, Kıbrıs kökenli sivil toplum temsilcileri ve politikacıların da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 sanatsever katıldı.


Soyer açılışta yaptığı kısa konuşmada, “Biz izolasyon altında yaşıyoruz ama dünyalıyız, yeryüzündeyiz… Ve halkız.. Ve insanız… Başka ülke halkları gibi hayatın her alanında da güzellikler üretiyoruz… Kıbrıslı Türk sanatçıları da sanatın her alanında, gördüklerini, yaşadıklarını ve tarihsel birikimleri kendi yaratıcı enerjilerinde bireysel zenginlikleriyle bize ürün olarak sunuyor… Bu güzel çaba, Londra’daki Kıbrıslı Türk halkına değil genele ‘Biz de insanız, biz de varız’ seslenişidir…” dedi.


Festival afişinin Kıbrıslı Rumlar tarafından yırtılmasını değerlendiren Başbakan, “Bütün bunları hoşgörüyle, sevgiyle, demokrasinin zenginliğiyle karşılayacağız ama hiç yılmadan sevgi üretmeye, tıpkı bir gökkuşağı renkleri gibi sevginin ve barışın beyaz ışığı olmayı sürdürerek…” diye devam etti.


Soyer, açılış öncesinde de İngiltere Avrupa Bakanı Geoff Hoon ile görüştü ve The Guardian gazetesi diplomatik editörü Julian Borger’e de KKTC Londra Temsilciliği’nde mülakat verdi.


KIBRISLI SANATÇILAR


Festivalin 9 Mart günkü programında da Alper Susuzlu Tiyatrosu’nun “Havasu Garayanni” adlı komedi oyunu var.


Festivalde sanatçı Umut Albayrak’ın, Türkçe ve Rumca şarkılardan oluşan repertuarla cumartesi St Monica’s Hall’de vereceği konserden sonra, pazar günü de Gençlik Merkezi Halk Dansları Ekibi gösteri sunacak.


Gösteri sırasında dans ve müziğin yanı sıra geleneksel el sanatları ile Kıbrıs mutfağından seçkin yemekler de konuklara tanıtılacak. Festival, 14 Mart Çarşamba günü resim ve karikatür sergisinin kapanışıyla son bulacak.


 

800380cookie-checkSoyer: Bizim de sanatçılarımız var…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.