Soyer: Cumhurbaşkanına ayıp ettiler

İşçi Partisi Yıllık Olağan Kongresi’ne katılan CTP lideri Ferdi Sabit Soyer, Başbakan Gordon Brown, Dışişleri Bakanı David Miliband, Adalet Bakanı Jack Straw ile görüştü…

Brighton’da geçen pazar günü başlayan İngiliz İşçi Partisi’nin yıllık kongresine davetli gelen Cumhuriyetçi Toplum Partisi Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, Londra’da Ada Tv ve Star Kıbrıs’tan Mihrişah Safa’ya konuştu.

Konuyla ilgili haberleri “Hakaret, oyun ve tezgah” diye nitelendiren CTP lideri Soyer, “Uçakta yaşanan olay, Sayın Cumhurbaşkanına ve Kıbrıs Türk halkına yapılan en büyük hakarettir. Sayın Cumhurbaşkanına yapılan, ayıpların en büyüğüdür. İktidar yanlısı gazete, küçültücü hesaplar uğruna olayı magazin malzemesi yaptı” dedi.

Soyer, “Dönünce konuyu Meclise taşıyacağım , zaten arkadaşlarıma bugünden talimat verdim. Biz bize zarar vereni dışımızda aramayalım. Kıbrıslı Rumlardan daha fazla bazıları küçük siyasi hesaplar uğruna bize ve halkımıza zarar veriyor” diye konuştu.

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜ

İşçi Partisi Kongresi’nde parti Genel Sekreteri Milletvekili Kutlay Erk ile davet edilen CTP lideri Soyer, kongrede Başbakan Gordon Brown, Dışişleri Bakanı David Miliband, Adalet Bakanı Jack Straw ve diğer parti yöneticileriyle biraraya gelip görüştüklerini söyledi.

Soyer şöyle konuştu:

“Bu görüşmelerimizde, Kıbrıs sorununa bir an evvel İngiltere’nin de garantör ülke olarak yardımcı olması ve karşılıklı kabul edilebilir bir anlaşmanın gerçekleşmesi için insiyatiflerin geliştirilmesi üzerinde durduk. Özellikle Kıbrıs Türk halkının içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirdik. Kıbrıs sorununun çözümünün yalnız Kıbrıslı Türkler, Rumlara değil ,özellikle Türkiye, Yunanistan ilişkilerine fevkalede önemli gelişme getirecegine, bunun yanısıra Türkiye’nin AB üyelik sürecine Kıbrıs sorununun bir engel oluşturmaması gerektiğine ve bu çözümün Avrupaya da büyük katkı sağlayacağı üzerinde durduk. Ana hatlarıyla pozitif bir yaklaşım gördük. Bu beni sevindirdi.”

“YARARLI BİR ZİYARETTİ”

Soyer, dünyanın dört bir yanından kurultaya gelen konuk sosyal demokrat ve sosyalist parti yetkilileriyle görüştüklerini vurgulayarak, Kıbrıs sorunu ve çözüm konusundaki Türk tarafının çabalarını anlattıklarını belirtti.

İlk kez bir Kıbrıs Türk partisinin Sosyalist Enternasyonele üye olduğunu belirten CTP lideri, “CTP artık dünyaya açıldı. UBP ve DP’nin de dünyaya açılması gerekir… Önümüzdeki günlerde Barselona ve Dominik Cumhuriyetindeki sosyalist enternasyonel toplantılarına katılacağız” diye devam etti.

FOTOĞRAF: ABD’den gecikmeli dönen Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın İstanbul Atatürk Havalimanı’nda aktarma yaparak KTHY’nin Lefkoşa uçağına bindiğinde yolcular tarafından rötara neden olduğu gerekçesiyle yuhalandığı ve uçağı terkettiği öne sürülmüştü…

826160cookie-checkSoyer: Cumhurbaşkanına ayıp ettiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.