Soygun bankamatikleri felç etti

İsveç’te, Bohuslan kenti yakınlarındaki E-6 karayolu üzerinde bankomatiklere  para taşıyan büyük bir aracın soyulmasından sonra  bankomatiklerde baş gösteren para sıkıntısı had safhaya ulaştı. Cumartesi günü içine para konmadığı için 600 bankomatik devre dışı kaldı. Devre dışı kalan bankomatik sayısı bugün öğle saatlerinde 1000’ e ulaştı. Bu sayı, İsveç’teki toplam bankomatik sayısının yüzde 70’ ini oluşturuyor.

Polis, henüz soygunla ilgili  herhangi bir ipucu elde edemezken soygunda alınan para miktarı yüz milyon kronlarla ifade ediliyor.

Bankomatlara para taşıma işini yürüten  şirket faaliyetini durdurdu, polis tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınıncaya dek taşıma işini yapmayacağını bildirdi. Kriz, kredi kartlarıyla alış-veriş yapanları da etkiliyor. Soygun nedeniyle kredi kartlarıyla alış-veriş yapılamıyor. Hafta sonunda bankaların da kapalı olması nedeniyle parasız kalan İsveç’liler  günlük alış verişlerini yapamıyor.

İsveç’teki  bankomatik krizinin ne kadar süreceği bilinmiyor.İsveç İhracatçılar Birliği, kriz sona erinceye dek dış alımların durdurulmasını ve dışardan gelen mallara ödeme yapılmamasını istedi.

1117770cookie-checkSoygun bankamatikleri felç etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.