Soylu: Helikopter tipi yüzünden bölgeye inemedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli’de iki askerin donarak şehit olması olayıyla ilgili “Helikoper bölgeye tipi yüzünden inemedi” dedi. Soylu’nun açıklamalarından sonra, askerlerin bölgede kullandıkları kıyafetler basına gösterildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli’de donarak şehit olan iki askerle ilgili konuştu.

Soylu’nun açıklamaları şöyle:

“Gencecik evlatlarımızın inançlarını ve fedakarlıklarını görüyoruz. Bunlar bizim yol haritamızı çizmekte, teröre karşı kararlı mücadelemizi göstermekte.

Tunceli bölgesi PKK’nın en önemli merkezlerinden biriydi. Biriydi diyorum çünkü, 2017’de burayı yüzde 75 temizledik. 315 mevcudu vardı, şu anda 81 ile 85 arasında terörist var orada. Yüzde 75 civarında eksilme söz konusu. Tunceli bölgesinde 20107’de 4162 küçük, 8 orta operasyon yapıldı.

DHKP-C ve MLKP’den bölgede kimse kalmadı, bunlar PKK’nın şemsiyesi altındaydılar. İç güvenlik operasyonlarında en başarılı il Tunceli’dir.

Son bir yılda bin 451 PKK’lı, 40 aşırı sol terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. 336 DEAŞ’lı da tutuklandı.

DONARAK ŞEHİT OLAN İKİ ASKER

Karayolu ulaşımı olmayan bir bölgedeydi TİM. Hava şartları kötüleşti, tipi bastırınca 26 Ekim’de geri çekilme emri verildi. Sadece helikopter ve yaya ulaşımının mümkün olduğu bölgeye defalarca denenmesine rağmen tipi nedeniyle helikopter inemedi. Güçlükle TİM’e ulaşıldı ve hipotermi geçiren iki evladımıza müdahale yapıldı…

Sosyal medyada “böyle bir şey olur mu?” dendi ama paylaşılan fotoğraflar ve videolar yanlış. Farklı zamanlarda çekilen görselleri yayınlıyorlar. Kahramanlarımızı, mevsimsel şartlara uymayan şekilde operasyona çıkarıyormuşuz havası yaratmaya çalıştılar.

Soylu, farklı zamanda çekilmiş fotoğrafların kamuoyunu aldatmak için kullanııldığını söyledi
Soylu, farklı zamanda çekilmiş fotoğrafların kamuoyunu aldatmak için kullanııldığını söyledi
Evlatlarımız alındı, kısa mesafe sonra helikoptere bindirildiler ve hastaneye ulaştılar. Bir tanesi helikopterde bir tanesi de hastanede şehit oldu… Hemen müfettişlerimizi görevlendirdik… Askerlerimizin giysi ve ekipmanları dünya standartlarındadır.

İki aslanı kaybettik ve en aşağıdan yukaruya kadar sorumluluğu taşıyoruz… Her konuda yorum yapanlar var, tarih profesörü ama televizyonda sanki 40 yılını terörle mücadeleyle geçirmiş gibi ahkam kesiyor.

TİM komutanımız Karadeniz’deki operasyonlardan buraya geldi, 7 yıllık tecrübesi var. Bölük ve tabur komutanları da aynı şekilde tecrübeliler. “Askeri liseler kapatıldığı için böyle oldu” diyenlere yazıklar olsun.

Kılıçdaroğlu’nun bir değerlendirmesi var ve ironi söz konusu. Kılıçdaroğlu Nazimiye’lidir, bu operasyolar Nazmiye’de. Bir telefon açıp oradaki arkadaşlarımıza ‘Allah razı olsun’ dedi mi? Tunceli’deki hayat standartının ve kalitesinin nasıl yükseldiğini görerek bunu yaptı mı? Ciddiyetten ve sorumluluktan yoksun anlayış…”

2240170cookie-checkSoylu: Helikopter tipi yüzünden bölgeye inemedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.