Sözcü Gazetesi’ne FETÖ operasyonu

Sözcü Gazetesi’nde sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu dört kişi için gözaltı kararı verildi. Gazetenin İzmir ve İstanbul bürolarında arama yapılıyor. Gazetenin internetten sorumlu müdürü Mediha Olgun gözaltına alındı.
Sözcü Gazetesi‘ne FETÖ operasyonu başlatıldı. Gazetenin sahibi Burak Akbay için gözaltı kararı kararı verildi. Gazeteye yöneltilen suçlamalar arasında FETÖ’ye yardım iddiası bulunuyor.

Gazetenin İstanbul ve İzmir’deki bürolarında arama yapıldığı edinilen bilgiler arasında.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ”FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri” iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve internet sorumlu müdürü Mediha Olgun’un da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı da alındı. Polis ekipleri, söz konusu 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı.

Gazetenin internet sorumlu müdürü Olgun’un gözaltına alındığı, gazetenin sahibi Akbay’ın ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

Savcılığın soruşturmayı, ”FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, ”Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı”, ”Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan” suçlarından başlattığı öğrenildi.

2090030cookie-checkSözcü Gazetesi’ne FETÖ operasyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.