İspanya Lübnan’a askeri onayladı

Mecliste bugün yapılan oylamada, Sosyalist hükümetin aldığı Lübnan’a asker gönderme kararına tüm siyasal partiler “evet” oyu verdi. Oylamaya katılan 308 milletvekilinden 306’sı “evet” derken, 2 üye çekimser kaldı.

Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, amaçlarının, Lübnan ve Ortadoğu’da barış ve istikrarın sağlanması olduğunu söyledi.

Ana muhalefetteki Halk Partisi (PP) Genel Başkanı Mariano Rajoy ise, Kosova, Bosna-Hersek, Afganistan ve Irak’ta olduğu gibi, aynı gerekçelerle Lübnan’a da asker gönderilmesinden yana olduğunu bildirdi. Rajoy, PP iktidarında İspanya’nın Irak’a asker göndermesinin, o dönemde muhalefette olan Zapatero tarafından kabul edilmemesine karşın, nasıl olup da şimdi Lübnan’a asker gönderilmesinin kabul edildiğini sordu.

Rajoy, “Irak’ta barış istiyorduk, Lübnan’da da barış istiyoruz” diyerek, Lübnan’daki askeri misyonu çok yakından gözleyip, sürekli hükümete soru yönelteceklerini kaydetti.

Zapatero ise, Rajoy’un eleştirine yanıt olarak, PP’yi, Irak’a asker yollamakla geçmişte yaptığı ciddi hataları şimdi doğruymuş gibi göstermekle suçladı.

Lübnan’a asker gönderilmesiyle ilgili oturumu, İspanya Genelkurmay Başkanı Feliz Sanx Roldan da izledi.

 

 


 

1136090cookie-checkİspanya Lübnan’a askeri onayladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.