İspanya, züğürt kalınca eski defterleri karıştırdı

Batık gemiden çıkarılan ve İspanya’ya yasal olarak miras hukuku gereği ait olan 510 milyon Dolarlık altın bozuk paralara böylece kavuşmak İspanyolları sevindirip, ¨Oleeeee¨ dedirtti…

İspanya Katolik Krallığı’nın ¨Nuestra Senora de las Mercedes¨ adlı kalyon gemisi, Portekiz kıyılarında İngiliz Donanması tarafından top ateşiyle saldırıya uğrayıp mürettebatıyla beraber ve 594 bin İspanyol kuruşu içinde olmak üzere batırılmıştı. O günden beri Atlantik Okyanusu dibinde yatan gemiye, yakın zamanda ABD deniz arkeolojisi yapan dalgıçlar ulaştı ve gemideki birçok değerli eşyayla beraber, bugünkü parayla 510 milyon Dolar tutan çil çil altınları su yüzüne çıkarıp Amerika’ya taşıdı.

İspanya Hükümeti’nin tarihî olarak mirascısı olduğu bu serveti geri almak üzere Amerikan federal mahkemelerinde görülen dava, geçtiğimiz hafta sonuçlandı. Washington’daki federal yargıç, ¨Adamlar haklı, bu para onların dedelerine ait, biz çıkarmış olsak dahi deniz hukuku gereği onlara geri iademiz gerekiyor¨ dedi. Bunun üzerine İspanya, daha önce kendi kolonisi olup ABD’ye sattığı Florida’daki bir askerî üste bulunan serveti geri almak üzere uçaklarını buraya gönderdi. Bütçe açığı içinde kıvranan İspanyollara 500 yıl sonra gelen bu süpriz miras herkesi sevince boğdu ve bu gelişme üzerine, züğürt düşen eski alacaklı defterini karıştırır diye İspanyollar için yorum dahi yapıldı.

1536180cookie-checkİspanya, züğürt kalınca eski defterleri karıştırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.