İspanya'da üç günlük ulusal yas

Zapatero, dün Madrid’de 153 kişinin öldüğü uçak kazasının aydınlatılması için hükümet olarak her şeyin yapılacağına söz verdi.

Adalet, İçişleri, Bayındırlık ve Sağlık bakanları ile uçak kazası hakkında bugün bir toplantı yapan Başbakan Zapatero, "Trajedik kazanın sebeplerinin ortaya çıkarılıp, olayın tamamen aydınlatılması için tüm soruşturmalar yapılacak. Hükümet, gerçeğin belli olması için tüm önlemleri alacak, çünkü bu, kazada ölen ailelerin bir hakkıdır ve havayolu ulaşımı güvenliğinin korunması için ülkenin genel bir çıkarınadır" dedi. İspanya Başbakanı soruşturmanın, "objektif ve profesyonel" olacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Maria Teresa Fernandez De La Vega da kazada ölenlerin ailelerine ve yaralananlara yardım amacıyla bir büro kuracaklarını duyurdu.

3 günlük resmi yasta olduklarını belirten Başbakan Yardımcısı, ilk hedeflerinin ölenlerin ailelerine destek olmak olduğunu vurguladı.

De La Vega, ayrıca ölen 153 kişiden sadece 59’unun kimlik tespitinin yapılabileceğini, geri kalanların ise DNA testi sonrasında kimliklerinin belli olacağını duyurdu.

Sözcü, parmak iziyle şu ana kadar 39 kişinin kimlik tespitinin yapıldığını, bugün ayrıca 20 kişinin de kimliklerinin belirleneceğini, DNA testlerinin sonuçlarının ise 2-3 gün içinde alınacağını ifade etti.

Şu ana kadar 15 kişinin cesedinin ailelerine teslim edildiği bildirildi.

Öte yandan kaza sonrası ilk görüntüleri çeken Madrid İlk Yardım Ekipleri’ne ait görüntülerin kullanılmaması için alınan mahkeme kararına 4 özel televizyon kanalı saygı duyacağını açıklarken, devlet televizyonu TVE’nin görüntüleri yayınlaması dikkat çekti. Ancak yayınlanan görüntülerde cesetler gösterilmedi.

1177080cookie-checkİspanya'da üç günlük ulusal yas

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.