İspanya’da 'N'olcak dünyanın hali' toplantısı

Dünyanın en büyük doğa koruma konferansı İspanya’da başladı. Dünyanın dört bir yanındaki doğa koruma uzmanlarını ve liderlerini bir araya getiren konferansın küresel doğa hareketini daha da güçlendirmesi bekleniyor. 

İlk olarak Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken’nin fikrini ortaya attığı ve Türkiye’de uygulandıktan sonra tüm dünyaya yayılan “Önemli Doğa Alanları” kavramı da konferansta konuşulacak konular arasında yer alıyor. Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN)’in yayınladığı Önemli Doğa Alanları kullanım rehberinin lansmanı da konferans sırasında yapılacak. Lansman sırasında bir sunum yapacak olan Güven Eken, “Önemli Doğa Alanları”nın dünyadaki yaşamın korunması konusundaki öneminin altını çizecek ve Türkiye’deki deneyimlerini paylaşacak.

Konferans hakkında açıklama yapan Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, “IUCN’in 2008 konferansı, insan için yeni bir yaşam düzeninin şart olduğunun bu denli yüksek sesle konuşulduğu ilk yer. Ekonomik karlılığın tek amaç olduğu bir dünya, şüphesiz ki insan ve diğer tüm canlılar için daha da yaşanmaz hale gelecek. Barcelona, insanlığın değişimi için atılan yeni tohumlara sahne oluyor. Türkiye’den çıkan Önemli Doğa Alanları fikri, bu tohumlardan sadece biri” dedi.

1179850cookie-checkİspanya’da 'N'olcak dünyanın hali' toplantısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.