İspanya’da yargıçlar ilk kez greve gidecek

İspanyol Hükümetinin “yargıçlar ve savcılar greve gidemez. Çünkü, İspanyol anayasal sistemi buna imkan vermez. Greve gitmek vatandaşlara karşı gelmek olur” şeklindeki açıklamalarına rağmen yargıçlar, 18 şubat tarihinde greve gitmekte kararlı olduklarını bildirdi.

Adalet Bakanı Mariano Fernandez Bermejo ile bugün bir toplantı yapan yargıçların üyesi oldukları ülkenin üç büyük yargıç derneği anlaşma sağlayamazken, 21 ocakta Madrid, Sevilla, Barcelona, İbiza, Tenerife gibi birçok kentte yargıçların oy birliğiyle aldıkları 18 şubatta grev kararının, halen geçerli olduğu açıklandı.

Yargıçların 2003 yılından bu yana açıkladıkları talepleri arasında, adli kurum içi personel yapısının acilen ve etkili şekilde yeniden şekillendirilmesi, memur ile sorumlu arasında görev ayrımının net biçimde yapılması, yeni teknolojilerin getirilmesi, özerk yönetimler arası adli bilgi iletişimin sağlanması gibi konular bulunuyor.

Bakan Bermejo’nun bugün yapılan toplantıda, adliyelerde modern yeni teknolojinin getirilmesi için 72 milyon avro olarak öngörülen bütçenin 20 milyon avro daha artırıldığını söylediği, ancak buna rağmen grev kararını engelleyemediği belirtiliyor.

Yargıçlar, 18 şubatta yapılacak grevin ardından durumun düzelmemesi halinde 26 haziran tarihinde de ikinci kez greve gitmeyi planlıyor.

1186310cookie-checkİspanya’da yargıçlar ilk kez greve gidecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.