İspanyol hükümeti ETA ile temasa geçiyor

Başbakan Jose Rodriguez Zapatero, Alman Die Welt dergisine verdiği demeçte, gelecek haftalarda ETA’yla “ilk ön görüşmelerin” yapılacağını belirtti.

“Bu temas, hazırlık ve istikşaf amacıyla yapılacak” diyen Zapatero, “Bu iş zaman ister. Bu süreçte çok sakin ve yavaş ilerlemeliyiz” diye konuştu.

Başbakan Zapatero, “ETA, 35 yıllık şiddet demek. Şiddet sona erdirilebilecekse, demokratik sabrımızı göstermeliyiz. İspanyol toplumuna ben şunu söyledim: Bu uzun ve zorlu bir yol olacak, ama barış için buna değer” ifadesini kullandı.

Zapatero, bu sürecin meşruiyet içinde sürdürülmesi gereğine de işaret etti. “Şiddetin gerekli olduğu inancıyla gelenler, bu hatadan dönmek için zamana ihtiyaç duyacaktır” diyen Zapatero, Bask militanlarının bir gün “hiçbir şeyin şiddeti ve insan hayatının yok oluşunu meşru kılamayacağını kabul edeceğini” söyledi. Zapatero, haziran sonlarında açıklama yaparak, şiddete son vermesini sağlamak için ETA’yla diyalog kuracaklarını açıklamıştı. ETA, 24 martta sürekli ateşkes ilan etmişti.

FOTOĞRAF: Başbakan Jose Rodriguez Zapatero

 

1136080cookie-checkİspanyol hükümeti ETA ile temasa geçiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.