Spiritüel Gezi

Tatil olsa da, bir yerlere kaçsak diye gün sayıyoruz. Dünya turuna çıkmak, fotoğraflar çekmek, seyyah gibi dolaşmak istiyoruz.  Son yıllarda spirituel gezi turları  giderek yaygınlasıyor.  Doğal güzelliklerin dışında sizi baska bir zaman diliminde hissettirebilecek, enerjisi yüksek, sizi akıl-beden-ruh olarak etkileyip adım adım  ruhunuzu dansa kaldırabilecek  yerler var. Belki de listedeki yerlerden bazılarını gördünüz ya da gezi planı yapıyorsunuz. Tatilde spirituel deneyimler yaşamak isterseniz listenize bu yerleri mutlaka ekleyin.

Nereler mi? İste Dünya’da gezebileceğiniz  21 spiritüel yer …

1.Machu Pichu, Peru

Dünya’da ki enerjisi en yüksek yerlerden biri olarak biliniyor. Ziyaret edenler farklı spirituel deneyimler yaşadıklarını anlatıyorlar.  Dua ederken kutsal kayadan  ellerine yoğun bir enerji geldigini söylüyorlar. Ruhunuza dokunacak, sizi akıl-beden-ruh olarak etkileyecek kadim bilgilerin merkezi size ziyaretiniz için bekliyor. Inka’ların gizemli yaşamlarını kendi evlerinde keşfetmeye hazır mısınız?

2.Sedona Arizona

 

Birçok filme ev sahipliği yapmış bu büyüleyici yeri çok seveceksiniz.  1980’lerde Medyum  Page Bryant gördüğü vizyonlar sonrasında buradaki yüksek enerjiyi hissetmiştir. Burada bulunan Vortex bölgeleri en yüksek enerjileri deneyimleyebileceğiniz ve evren ile farklı bağlantılar kurabileceğiniz imkanlar sunuyor. Spirituel arayışta birçok kişinin ziyaret ettiği yer zaman zaman toplu dua ve meditasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Etrafta spiritüel seanslar alabileceğiniz yerlerin yanı sıra, kristaller ve spirituel alişveriş yapabileceğiniz merkezler de var.  Özel rehber ile Vortex’leri gezebilir, kırmızı kayaların arasından çıkan yüzler, şekiller ve farklı yansımalarla kendinizi farklı bir boyutta hissedebilirsiniz.

3.Stone Henge Ingiltere

5000 yıllık tarihi ile bu spirituel halka belki de sizi geçmiş yaşamlarınıza götürecek. Burada yaptığınız bir meditasyon ile belki de eski bir yaşamınızı hissedebilir, şifalandırabilirsiniz. Tabi ki çemberin içinde ve zamanda tutsak kalmayın sakın. Her ne olduysa geçmişte kaldı ve Dünya’da deneyimlemek,  öğrenmek, evrimleşmek için yaşadığımızı hatırlayın. Yolculuğunuza fotoğraflar çekerek, cafelerde molalar vererek ve müzeleri gezerek renk katabilirsiniz.

  1. Oregon Krater Lake

Spirituel deneyimler yaşamak için illa ki tapınaklara kapanmamıza gerek yok. Doğayla, taşlarla, deniz, toprak ve nehirlerle konuşup meditasyon yapabilirsiniz. Kızılderililer krater gölünü kutsal olarak görüp  burada toplanıp ayinler yaparlarmış. Amerika’nın en derin gölü olarak bilinir. Kızılderili tarihi ve felsefesi ile ilgilenenlerin uğrak yeridir. Siz de bu muhteşem yeri gezi listenize eklemeyi unutmayın!

5.Socotra

Socotra Adası tarihi dokusu, yüksek enerjisi ve endemik bitkileri ile sizi zamanda yolculuğa çıkarabilir. Burada yakalayacağınız kareleri başka yerde bulamazsınız. Sizi başka bir gezegende hissettirebilecek kadar farklı bir dokusu olan bu yeri listenize eklemeyi unutmayın! Belki de burada yapacağınız bir meditasyon ile evrendeki orijininiz hakkında bilgiler alacaksınız.

6.The Easter Island, Şili

Bu mistik adada sizi birçok kaya ve  taştan heykel bekliyor. Henüz bilim nasıl oluştuklarına cevap bulamamış. Taştan örülü çeşitli mimari eserler değişik dokusuyla Dünya’daki en izole yerlerden birisi olarak biliniyor. Dünya’daki enerjisi en yüksek yerler arasında yer alıyor.  Belki de burada  geçirdiğiniz bir günün ardından rüyalarınızda taş heykeller size güzel mesajlar verirler ve konuşmaya başlarlar.

7.Rila, Bulgaria

Enerjisi ile orada kalanları etkileyen, rüyalarına giren diğer bir özel  yer. Bölgenin en büyük dağı olarak bilinen Rila Dünya’nın enerji merkezlerinden biri olarak biliniyor.

8.The Bosnian Pyramids, Bosna Hersek

12000 yıllık tarihi ile o çağlara ait kalan tek ve özel yapılar. Mısır piramitlerinden çok daha eski olan bu gizemli yapılar, içinde bulunan göl ile şifa merkezi olarak da biliniyor. Sizi  hem bilimsel hem şifalı hem de spirituel gizemli bir piramit yolculuğu bekliyor.

  1. Mount Kailash, Tibet

Büyük spirituel bir kütüphane olarak bilinen bu büyüleyici doğa harikası sizi  bir bilgelik yolculuğuna davet ediyor. Hindulara göre Tanrı Shiva’nın oturduğu yer. Budistlere göre ise en yüksek kutsallık mandalası. Tarih boyunca ruhlarını arındırmak isteyenlerin ziyaret ettikleri bir merkez olmuştur.  Ruhunuzun ilk gorüşte aşk yaşayacağı bu yerde aldığınız her nefes dua etkisi yaratıyor. Nirvanaya doğru adım adım bir yolculuk sizi bekliyor.

  1. Uluru Platosu, Avustralya

Bu mistik kırmızı yapının  yogada Shri Ganesha’nin dağ olarak bedenlenmiş, Dünya’da ki yüzü olduğuna inanılır. Aborjinlerce kutsal sayılan ve düzenli ayinler düzenlenen yerde hala belli tarihlerde anma törenleri düzenlenir. Dünya üzerindeki tek yalnız kaya parçası olarak biliniyor. Bu görkemli, mucizevi, kırmızı kaya ruhunuzu aydınlatmak için sizi bekliyor.

  1. Mısır Piramitleri

Herkesi kendine hayran bırakan bu mucizevi mistik yapılar hala sırrını koruyor. Her yıl yeni bir şeyler keşfediliyor. Piramitler ile ilgili yazacak o kadar çok şey var ki,  siz en iyisi kendiniz ziyaret edin ve hissetmeye çalışın; piramitler size neler yansıtacak ve neler anlatacak, sizin  için hangi hikayeleri hazırlamış.

12 – Kuzey ve Guney Kutup Bölgeleri – Polar Vortexler

Kutup ışıklarının, büyülü atmosferinin içinde kendinizi kaybetmeye ruhunuzu renkli bir yolculuğa çıkarmaya hazır mısınız?  Bu güzellik ve renkler karşısında zaten aklımız durmuş olacak. Spirituel yerler bu yüzden akıl-beden-ruh dengelenmesinde cok mucizevi etkiler yapıyor. Bırakın ruhunuz bu renkler içinde ilham alarak huzur bulsun. Tabi ki sıcak ve soğuğa karşı kendinizi hazırlayın. Dünya’da yakalayabileceğiniz en mucizevi kareleri yakalamayı unutmayın.

13. Salar de Uyuni, Bolivya

Dünya’da ki en büyük tuz gölü. Buradaki güçlü etki tüm negatif enerjinizi alacaktır. Oluşan yansımalar ve doğanın eşsiz manzarası size unutamayacağınız anlar yaşatacaktır.

14. Lake Atitlán, Guatemala

Mayalara ev sahipliği yapmış bu büyüleyici yaşam alanı hala doğallığını koruyor. Kuşlar size şarkılar söylemek için bekliyorlar. Belki de gölde gezerken Mayalar’dan bilgiler, mesajlar alırsınız.

15. Varanasi, Hindistan

Hindinstan’da gezilecek çok fazla spirituel yer var. Ama burası kültürel yapısı ve şehrin dokusu, renklerle size çok özel bir deneyim yaşatacak. Burası ışıkların şehri ve spirituel başkent olarak biliniyor. Nehirde geziler yapabilir, tapınaklarda zamanı tamamen unutabilirsiniz. Hindular burada yakılarak ölümü kutlayıp  yeniden yaşama gelmek için adımlar attıklarına inanıyorlar. Hem ölümü hem de yeniden doğumu birlikte kucaklıyorlar. Siz de bu spirituel başkentte kendi ruhsal hikaye ve akışınızı anılarınızı canlandırabilirsiniz.

16. Mont Saint-Michel, Normandiya, Fransa

Bir peri masalı şatosu hala günümüzde varlığını koruyor. Fransa’nın en fazla ziyaret edilen ikinci yeri olarak biliniyor. Belki de tam burayı gezerken ve fotoğraf çekerken şato size eski  zamanlardan kalan anılarını fısıldar. Modern zamanlarda bir peri masalına hazır mısınız

17. Olimpos Dağı, Makedonya, Yunanistan

Yunanistan’da ki en yüksek dağ olan bu mitolojik mistik  yerle ilgili hikayeler şöyle; Burası farklı güçleri olan tanrılara tapınmak için adanmıştır. Onların burada oturduğu varsayılmıştır. Zeus ve ailesinin gücünün burada olduğuna inanılır.  Günümüzde burada farklı turistik aktiviteler olsa da siz gezinizi yapıp Tanrılara dualarınızı iletmeyi deneyebilirsiniz.

18. Cape Reinga, New Zealand

Yeni Zellanda’da da bulunan en spirituel yer olarak biliniyor. Buradaki bölgeyi tek Deniz feneri ve eski ağaçların enerjileri özel yapıyor. Maoriler, ruhlarının, öldükten sonra  burayı ziyaret ettiklerine inanırlar. Bu bölgenin  Dünya ve öte alem arasında bir geçiş kapısı olduğuna inanılır. Bu özel yeri görmek enerjisini hissetmek  ve size yaşatacağı spirituel deneyimleri kucaklamak için hazır mısınız?

19. Angkor Wat, Cambodia

İsmi tapınaklar şehri anlamına gelir. Kutsal geometri ve farklı bir enerji ile inşaa edilen bu yerin tanrıların evi olduğuna inanılır. Dünya ve kozmos arasında bağlar kurmak için fırsatlar sunduğuna inanılır. Siz de inanırsanız taşlar ve merdivenler sizi içsel cennetinize doğru yolculuğa çıkarabilir.

20. Chichen Itza, Mexico

Maya’ların kutsal evleri olan bu yerler 1300’lu yıllarda terk edilmiştir. Maya’ların tıp ve astrolojide çok ileri olduklarını biliyoruz. Ben bu tarz medeniyetlerin daha ileri boyutlardan Dünya’ya enkarne olduklarına  belli zaman aralığında yaşayıp sonrada görevleri bitince Dünya’yı terk ettiklerine ve böylesi hala çözülemeyen mucizevi eserler bıraktıklarına inanıyorum. Siz de Maya’ların gizemli bilgi ve tapınaklarını keşfetmek isterseniz gezi listenize burayı mutlaka ekleyin.

21.Şu an yaşadığınız yer

Şu an yasadığınız yeri bir tapınağa dönüştürebilirsiniz. Zevkinize göre kendi cennetinizi ve enerjisi yüksek alanınızı oluşturabilirsiniz. Eğer evde böyle bir köşeniz ya da odanız olursa orada yapacağınız dua meditasyon tüm ibadetler daha farklı ve özel olacaktır. Çünkü artık enerjisi yüksek auranızı daha da parlatacak, size ilham veren bir yeriniz var. Bu enerjisi yüksek yerde okuma yazma yapabilir ders çalışabilirsiniz. Mum yakabilir enerjiyi temiz tutmak icin ada çayı ve defne yaprağı  tütsüler yakabilirsiniz. Sevdiginiz kokular renkler objeler ve anılarla kendinize akıl- beden- ruh olarak dengelenebileceğiniz rahatlayıp stres atabileceğiniz bir yer oluşturabilirsiniz.  Kendi içinize yolculuğa  çıkabileceğiniz bir köşeniz var artık!  İyi yolculuklar…

Spiritüel turlar düzenleyen faydalanabileceğiniz linkleri paylaşıyorum…

http://www.spiritualholidays.com/about-spiritual-holidays.html

https://www.bookyogaretreats.com/?page=3

https://www.healthandfitnesstravel.com/about-us

 

Her adımda ve nefeste evrenin sonsuz sevgisi size rehberlik etsin…

Aria

 

2257310cookie-check Spiritüel Gezi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.