“Sporda ambargonun delinmesi, Türk toplumunun olumlu tavrından”

Bunun ardından başka açılımların da geleceğini ifade eden Özgürgün, “FILA’nın kararıyla Kıbrıs Türk Halkı haklı tutumunun karşılığını buldu” dedi.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC’nin FILA üyeliğine kabulünü Haberdar Gazetesi’ne değerlendirdi. Uluslar arası federasyonların ayrı ayrı ele almak gerektiğini ifade eden Özgürgün, FILA’nın ve FIFA’nın birbirinden bağımsız hareket ettiğine vurgu yaptı.

“Bilardo federasyonuna üye”

KKTC’nin Uluslar arası Bilardo Federasyonuna üye olduğunu anımsatan Özgürgün, FILA’nın da çok etkili bir federasyon olduğunu, dolayısıyla FIFA üyeliği için örnek teşkil edebileceğini söyledi.

“Spor siyasetten ayrı değerlendirilmeli”

Dışişleri Bakanı Özgürgün sporun siyasetten ayrı değerlendirilmesi gerektiğini ancak bunun ayırt edilmediğini kaydederek şöyle dedi: “Spor siyasetten ayrı değerlendirilmeli ancak bu yapılmıyor. Sporla siyaseti birleştirmekle ya da siyaseti sporla birleştirmekle insanlar bir kazanç elde edemez.”
“Olumlu düşüncelerin karşılığı”

KKTC’nin FILA’ya kabulünün güzel bir örnek olduğunu belirten Hüseyin Özgürgün, bunun, diğer federasyonların önünü açtığını vurguladı. Bu başarıda inançla mücadele etmenin önemine değinen Özgürgün, “siyaset ayrı bir şey ama sporunda bir politikası var. Bu anlamda Kıbrıs Türklerinin gösterdiği olumlu düşünceler karşılık bulmaya başlıyor” dedi.

“77’den bu yana süren mücadelenin meyvesi”

Hüseyin Özgürgün, FILA’nın aldığı kararın, Kıbrıs Türk Tarafının müzakerelerde gösterdiği olumlu tavırla ilgili olup olmadığı yönündeki soruya şu sözlerle yanıt verdi: “Bir bakıyorsunuz, 1977’den bu yana her anlaşmaya ‘evet’ diyen bir Türk, her şeyi reddeden bir Rum kesimi var. Bu durum Annan Planı ile zirve oldu. Bununla birlikte(2004 yılından sonra) bazı şeyler farklı değerlendirilmeye başlandı. Spor adına da bir adım atılması gerekiyordu. Ben bir zamanlar UEFA Başkanı Michel Platini ile görüştüm. Sorular sordum. O girişimimiz sonuçsuz kalmıştı. Ancak dünya Kıbrıs Türk Halkını anlamaya başladı.”
“Bunun arkası gelecek”

FILA’nın kararıyla birlikte Kıbrıs Türk Halkının haklı tutumunun karşılık bulduğunu kaydeden Özgürgün, “bunun arkası gelecek” diyerek sözlerini tamamladı.

1529820cookie-check“Sporda ambargonun delinmesi, Türk toplumunun olumlu tavrından”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.