SPOT kuruldu

Kısa adı SPOT olarak belirlenen kampanyanın, kamuoyuna açılış toplantısı 8 Mart Cumartesi günü Londra Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi. DAY-MER Sekreteri Oktay Şahbaz’ın kamuoyuna duyurduğu kampanyaya destek için çok sayıda sendika temsilcisi ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Londra’da bulunan HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel ve HDP Sarız Belediye Başkan Adayı Derviş Altun da açılış toplantısına katılarak birer konuşma yaptılar.

Bir süredir bazı sendikacıların hazırlığını yaptığı ve başta RMT, NUT, ITF, PCS ve UNITE sendikalarının desteklediği SPOT, Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip edecek ve İngiltere kamuoyunu da bilgilendirecek. Türkiye halkları ile aktif bir dayanışma içinde olacaklarını belirten kampanya temsilcileri, son zamanlarda yaşananların da gösterdiği gibi, yakından takip edilerek, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve güçlendirilmesi ve İngiltere’deki tecrübelerin de Türkiye halklarına aktarılması hedefleniyor.

Sendikacıların, toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra politikacılar, LGBT örgütleri, çevreciler ve başta Glasgow Celtic olmak üzere futbol takımları taraftarlarının da destek verdiği SPOT, lobi çalışmalarına da hız vereceğini açıkladı.

Halklar arasında dayanışma artacak

SPOT’un amaç ve hedeflerinin Türkçe ve İngilizce okunduğu toplantıda ilk konuşmayı yapan DAY-MER Sekreteri Oktay Şahbaz, Türkiye’deki baskıcı ve yasakçı zihniyetin İngiltere kamuoyuna aktarılması ve halklar arasında daha sağlam ilişkilerle dayanışmayı arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Daha sonra söz alan ve Haziran Direnişi’nde heyet üyesi olarak Gezi Parkı’na giden Demiryolları Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Steve Hedley, Türkiye ile yakından ilgilendiğini ve Türkiye halklarının mücadelesini selamladığını belirterek, Taksim’de yaşadığı tecrübeyi ve polis saldırısından söz etti. Hedley geniş çaplı bir kampanyanın gerekliliğinin de altını çizdi.

SPOT’un kamuoyuna tanıtım toplantısına katılarak bir konuşma yapan HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel de konuşmasında, böyle oluşumların ihtiyaç olduğunu ve doğru bir adım atıldığını vurguladı. Tüzel, Türkiye’de darbelerden etkili işlerin döndüğünü ve Türkiye halklarının mücadelesinin yanı sıra başka ülke halklarının dayanışmasının da güç katacağını belirterek, devlet eliyle HDP’ye saldırıların her geçen gün tırmandırıldığını söyledi. Sarız Belediye Başkan Adayı Derviş Altun da bir konuşma yaparak desteğini açıkladı.

SPOT’un kamuoyuna duyurulduğu toplantıda Ellen Clifford (DPAC), Allen Clifford (ITF), Jenny Sutton (UCU Londra Şubesi), Erkan Ersoy (UNITE), Frank Murray (Karayip Toplum Merkezi) birer konuşma yaptılar.

850570cookie-checkSPOT kuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.