İsrail 43 yıl sonra Beatles’dan özür diledi

 İsrail’in Yedioth Ahranot gazetesi, İsrail Dışişleri Bakanlığının, 1965’teki İsrail konserinin iptal edilmesi nedeniyle 43 yıl sonra, “tarihi bir adaletsizliği” giderme yoluna gittiğini ve Beatles üyelerine özür mektubu iletme kararı aldığını yazdı.


“İsrail’in dünyadaki sorunlu imajını düzeltme misyonunu tamamladıktan sonra, Dışişleri Bakanlığı nihayet, gerçek soruna ayıracak vakit bulabildi: Ünlü rock grubu Beatles’in konserini yasaklamasından 43 yıl sonra, resmi özür gönderdi” ifadesini kullanan gazete, İngiltere’deki İsrail Büyükelçisi Ron Prosor’un, bugün grubun üyelerinden John Lennon’un kız kardeşi Julia Baird’e, Liverpool’daki The Beatles müzesinde İsrail devletinin özür mektubunu sunacağını duyurdu.


Londra’daki büyükelçiliğin, benzer özür mektuplarını, Beatles’ın hayattaki diğer iki üyesi Paul McCartney ile Ringo Star’a ve George Harrison’un akrabalarına da ileteceği belirtildi.


“1965’te, İsrail’e davet edildiğinizde kaçırılmış olan tarihi fırsatın yarattığı zararı telafi etmek istiyoruz” denilen mektupta, İsrail devletinin o zaman bütçe yetersizliği nedeniyle konseri gerçekleştiremediği, İsrail parlamentosundaki bazı politikacıların da topluluğun, İsrail gençliğine kötü örnek olacağınını düşündükleri ifade edildi.


“Şüphesiz, bu kaçırılmış büyük bir fırsattı” denilen mektupta, grubun İsrail’de konser vermesinin arzu edildiği de belirtildi.


FOTOĞRAF: 1964’de Beatles

809210cookie-checkİsrail 43 yıl sonra Beatles’dan özür diledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.