İsrail Abbas ile ilişkileri yeniden başlattı

Gazze İsrail sınırına polislerin konuşlandırılması şiddeti azalttı. Gazze Şeridi’nde altı İsraillinin öldürülmesi ardından ilişkiler dondurulmuştu.

Taraflar arasındaki güvenlik konulu görüşmeler ise bir kaç gün önce yeniden başlamıştı.

Filistin güvenlik güçlerinin geçen hafta Gazze- İsrail sınırına konuşlandırılmalarından bu yana şiddet olaylarında gözle görülür bir düşüş yaşandı.

Reuters haber ajansı, ismini açıklamadığı siyasi kaynaklara dayandırdığı haberinde, iki liderin yardımcılarının en geç yarın sabah bir araya gelerek görüşmelerinin beklendiğini yazdı.

Bu arada bazı haberlere göre İsrail Filistin polisinin güvenliği sağladığı bölgelerde Filistinli militanları hedef alan saldırılar düzenlemeyeceğini söyledi.

Bu, Filistin’in, dört yıldır süren şiddet olaylarının son bulması için İsrail’in önüne sürdüğü temel koşullardan biri.

İsrail’in açıklaması da, dün İslamcı militan örgüt Hamas’ın geçici bir ateşkesi değerlendirmekte olduğu yönündeki haberleri takip ediyor.

Ama Hamas lideri , Halid Meşhal Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, İsrail’den yeni bir saldırı gelmesi durumunda karşılık vereceklerini belirtti.

Öte yandan Filistin kaynakları, Gazze Şeridi’nde bu sabah üç yaşında bir kız çocuğunun açılan ateşte hayatını kaybettiği bildirildi.

Israil ordusu haberi doğrulamadı ancak askerlerin İsrail’in güneyine yönelik bir rokerli saldırıya misillemede bulunduklarını söyledi.

 

1098030cookie-checkİsrail Abbas ile ilişkileri yeniden başlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.