‘İsrail BM’nin itibarına zarar verdi’

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de bulunan BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun ile Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Dışışleri Bakanı Ali Babacan da bulundu.
Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, ”Gazze’de yaşanan dramın bölgede uzun vadeli yaralar açma ihtimali olduğunu” belirtirken, ”yeni nesillerin de öfkeyle büyüdüğüne” dikkati çekti.

Gül, ”Gazze’de yaşanan trajedinin BM’nin itibarına zarar verdiği” ifade ederek ”bir an evvel ateşkesin sağlanması gerektiğini” vurguladı.

BM Genel Sekreteri Ban da ”Türkiye’nin ateşkes sağlanmasına yönelik aktif politikasını memnuniyetle izlediklerini” dile getirdi.

Ban, Arap dünyasındaki bölünmenin giderilmesi için Türkiye’nin çabalarını sürdürmesini istedi. 

Kıbrıs konusuna da değinilen görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül’ün, BM’nin daha aktif olmasını istediği belirtildi.  

”BM DAHA AKTİF ROL ALMALIYDI”

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın,BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ile yaptığı görüşmede, ”Gazze’deki sorun konusunda BM’nin daha aktif rol almasını beklerdik” dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban ile Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Yemekli toplantıya Dişleri Bakanı Ali Babacan da katıldı.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan’ın toplantıda BM Genel Sekreteri Ban’a, ”Gazze’deki sorun konusunda BM’nin daha aktif rol almasını beklerdik. Sivil halkın mağduriyetinin giderilmesi için Gazze’deki tüm kapıların açılması lazım. İsrail askerlerinin eş zamanlı olarak Gazze’den acilen çıkması gerekir. BM’nin atacağı her adımda Türkiye her göreve hazırdır” dediği ifade edildi.

BM Genel Sekreteri Ban da Başbakan Erdoğan’a, ”Türkiye’nin Gazze’deki sorunun çözümü çabalarını yakından takip ediyoruz. Türkiye’nin tekliflerini, önerilerini önemli ve yerinde buluyoruz” dediği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan’ın, Ban’a, ”Başdanışmanı Büyükelçi Ahmet Davutoğlu’nun Gazze’de ateşkes sağlanması için bölgede gerçekleştirdiği temaslarla ilgili” bilgi verdiği de belirtildi.

1185190cookie-check‘İsrail BM’nin itibarına zarar verdi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.