İsrail bombalarıyla 22 si çocuk 55 ölü

İsrail ordusunun gece boyunca, sınırın Lübnan tarafındaki Kana kasabasına 50’den fazla füze fırlattığı, Kana’daki birçok evi yerle bir ettiği bildirildi.

Sivillerin toplu olarak saklandığı bir binanın vurulması sonucu, enkaz altından çıkarılan ölülerin sayısı 22’si çocuk olmak üzere 55’i geçti. El Cezire televizyonu, kalıntıların altından çoğu çocuk ve sivillere ait cesetlerin çıkarılmasını naklen ve iki saatten fazla süren canlı yayınıyla ekranlara getiriyor. Kana’da vurulan bölgedeki birçok evin ve evlerin yakınındaki caminin tümüyle yerle bir olduğu gözlendi.

Yıkıntıların arasından sağ kurtulanlar, kasabada Hizbullah gerillalarının bulunmadığını, zaten bölgeden birçok kişinin göç ettiğini, kalanların da binalarda saklanmaya çalıştığını belirttiler.  Saldırıya uğrayan ve sivillerin toplu halde saklandığı binalarda 100’den fazla kişi bulunduğu öne sürülüyor.

”KANA’DAKİ SİVİLLERİ UYARMIŞTIK”

İsrail ordusu, bombardımanda 21’i çocuk 35 kişinin öldüğü Kana’daki sivilleri önceden uyardıklarını açıkladı.

İsrail ordu sözcüsü yüzbaşı Jacob Dallal, sorumlunun, bu kasabayı İsrail’e roket ateşinde kullanan Hizbullah’a ait olduğunu ileri sürerek, ”Biz, kasabanın savaş alanı olduğu ve sivillerin terk etmesi yönünde birkaç gün önceden uyarıda bulunmuştuk’ dedi.

KARA HAREKATI

Bu arada, İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyine yeni bir kara harekatı için hazırlandığı kaydedildi.

İsrail medyası, ordunun, Bint Cbel’deki operasyonlarını tamamlayıp, cumartesi günü birliklerin çoğunluğunun Bint Cbel’den çekilmesinin ardından, yeni bir kara harekatına hazırlandığını bildirdi.    

1133210cookie-checkİsrail bombalarıyla 22 si çocuk 55 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.