İsrail-Gazze sınırında yine çatışma

Filistinli görgü tanıkları ve İsrail ordusu, Gazze’de geçen hafta ateşkes yapılmasının ardından meydana gelen ilk şiddet olayında İsrail askerleriyle Filistinli militanların İsrail-Gazze sınırında çatışmaya başladıklarını duyurdu.

Gazze sınırındaki Kissufim geçiş noktası yakınında bulunan bölge sakinleri, bölgeden şiddetli silah sesleri geldiğini ve İsrail helikopterlerinin havada daireler çizdiğini belirttiler.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da Gazze sınırında devriye görevi yapan İsrail askerlerini hedef alan bombalı bir saldırı düzenlendiği kaydedildi, başka ayrıntı verilmedi.

El Arabiye ve El Cezire televizyonları da Gazze Şeridi yakınlarında meydana gelen patlamada bir İsrail askerinin öldüğünü, bazılarının yaralandığını duyurdu.

Arap televizyonlarının açıklamalarından kısa süre sonra ise Gazze Şeridi’ndeki İsrail ateşinde bir Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Hastane kaynakları, Gazze Şeridi’nin güneyinde İsrail sınırı yakınındaki Kissufim bölgesinde İsrail topçusu veya helikopterleri tarafından açılan ateş sonucu 24 yaşındaki Enver El Dreim isimli Filistinlinin öldüğünü belirttiler.

1186290cookie-checkİsrail-Gazze sınırında yine çatışma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.