İsrail Gazze’de: 61 ölü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerindeki operasyonu devam ederken, İsrail bölgenin güneyindeki Refah’ta, Hamas’a ait bir polis karakolu ile yanındaki camiye füze saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 4 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı belirtilirken, yaklaşık 24 saate yaklaşan operasyonda ölenlerin sayısı 61’e yükseldi.

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde ve Gazze kentinin bazı bölümleriyle sınırlı kalan kara operasyonu, ilk kez bölgenin güneyine de taştı.

Ölenlerin yarısını aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu siviller oluşturuyor. Yaralananların sayısı da 200 dolayında.

Gazze’deki fiili Hamas hükümetinin Sağlık Bakanı Bessam Naim, benzin yokluğu yüzünden tüm ambulansların ölü ve yaralıların taşınması işlemlerini durdurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Bölgede tüm ilk ve orta öğretim okulları ile üniversitelerin yarın kapalı kalması kararı alınırken, Hamas yönetimi ayrıca bölgede 3 günlük yas ilan etti.

BARAK: SİVİLLERİN ÖLÜMÜNDEN HAMAS SORUMLU

Öte yandan, savunma ile ilgili kuruluşların üst düzey yöneticileri ile birlikte Gazze’deki operasyonu değerlendiren bir toplantı yapan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalar sırasında meydana gelen sivil kayıplarından Hamas’ı sorumlu tuttu.

ABD’DEN “ŞİDDETE SON VERİLSİN” ÇAĞRISI

ABD, İsrail-Filistin şiddetine son verilmesi çağrısında bulundu.
Beyaz Saray Sözcüsü Gordon Johndroe yaptığı açıklamada, ”Masum sivilleri hedef alan tüm şiddetin ve terör eylemlerinin sona erdirilmesi” çağrısında bulunduklarını belirterek, ABD’nin, Gazze ve İsrail’in güneyindeki insani durumla ilgili endişelerinin süreceğini kaydetti.

BM GÜVENLİK KONSEYİ ACİL TOPLANDI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail ve Filistin taraflarına Gazze’deki şiddete bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.

Güvenlik Konseyi’nin İsrail-Filistin arasında tırmanan gerginlik nedeniyle acil olarak yaptığı ve 5 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada, “Güvenlik Konseyi’nin üyelerinin, İsrail’in güneyinde ve Gazze’de sivillerin hayatlarını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğu ve şiddetin tırmanmasını kınadığı” belirtildi.
 

1167710cookie-checkİsrail Gazze’de: 61 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.