İsrail Gazzeli yaralılar için hastane kurdu(!)

İnsan hakları grupları tarafından, Gazze’ye düzenlediği üç hafta süren saldırıları sırasında sivilleri korumadığı ve tıbbi yardım için yaralılara ulaşılmasına olanak tanımadığı için eleştirilen İsrail’in bu adımı, İsrailli bir insan hakları gurubu tarafından da “çok değersiz ve çok geç” bir girişim olarak nitelendi. 

İsrail hükümet yetkilileri, sahra hastanesinin ihtiyacı olan Gazzelilere tedavi ve İsrail hastanelerine tahliye olanağı sağlayacağını bildirdi. 

Sosyal İşler Bakanı Isaac Hertzog, kurulan küçük kliniğin mümkün olduğu kadar çok kişiye tedavi sağlayacağını söyledi. 

Sahra hastanesinde bir laboratuvar, bir röntgen cihazı, her birinde birer yatak olan beş bölüm bulunduğu, ortadaki alanda da 3 yatak ve bir eczane olduğu belirtildi. 

Öte yandan, İsrailli İnsan Hakları için Doktorlar örgütünden Miri Weingarten, İsrail ordusunun Gazze saldırıları sırasındaki yaralı Gazzelileri tahliye taleplerinin sürekli olarak reddedildiğini belirterek, dün sabaha karşı saldırıların durdurulmasından sonra kurulan sahra hastanesi için “çok değersiz ve çok geç” yorumunu yaptı. 

İsrail’in Gazze saldırılarında aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 1250’den fazla Filistinli öldü, binlercesi yaralandı. İsrail, bu süre içinde 13 İsraillinin öldürüldüğünü bildiriyor.  

1185380cookie-checkİsrail Gazzeli yaralılar için hastane kurdu(!)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.