İsrail Hamas hedeflerini vuruyor

Ölenlerden birinin evdeki korumalardan Muhammed Haniye olduğu belirlendi. Evde meydana gelen patlamada bir kaç kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Bölgenin kuzeyinde meydana gelen diğer patlamanın ise bir arazide bulunan Nasır Selahaddin Tugayları’nın mevzilerine yönelik olduğu öğrenildi. Hamas’a yakınlığı ile bilinen grubun mevzilerine yönelen füzenin can kaybına neden olmadığı bildirildi.

İsrail, sınır yakınlarındaki Sderot kenti ve civarına düzenlenen Kassam roketleri saldırıları ve onlarca kişinin yaralanmasının ardından, bugün Hamas hedeflerine yoğun bir hava saldırısına girişmişti. Hamas hedeflerine yönelik saldırılarda, en az 5 kişi öldü; hastanelere 40 dolayında yaralı taşındı.

Yaralılar, çeşitli hastanelere sevk edilirken, hastanelerden kan bağışı çağrıları yapıldı. Yaralı Hamas özel kuvvetleri ve Hamas’ın İzzeddin El Kassam Tugayları militanlarına kan vermek için, günlerdir kıyasıya çatıştıkları El Fetih’e bağlı askerler ve Cumhuriyet muhafızlarının hastanelere akın ettiği belirtildi.

İsrail radyosu, devam eden Kassam saldırıları nedeniyle, Savunma Bakanlığı’nın Sderot kentinde yaşayanların bir bölümünü, başka kentlere taşımaya başladığını duyurdu.

Hamas ve İslami Cihad ise İsrail’e intihar eylemlerini yeniden başlatmakla tehdit ederken, Kassam saldırılarını da artıracaklarını bildirdiler. İzzeddin El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyda, “Bu Hamas’a karşı açık bir savaş. Şehitlik dahil, her yol mübah” dedi.

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın bugün Gazze’ye gelmesi ve Başbakan İsmail Haniye ile görüşmesi bekleniyordu. Abbas’in Gazze’ye gelişinin ertelendiğinin bildirilmesinden kısa bir süre sonra, İsrail’in hava saldırıları da başladı.

 

1151130cookie-checkİsrail Hamas hedeflerini vuruyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.