İsrail kaçırılan askerler için Gazze’ye girdi

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, Gazze Şeridi’nin bazı bölgelerini bombalarken, İsrail Ordu birliklerinin, tanklar ve yoğun top ateşi eşliğinde Gazze Şeridi’ne güneyden girdiği, bölgenin kullanılmayan Gazze havaalanı ve çevresinde, Filistinli direnişçilerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktığı bildirildi. İsrail tanklarının havaalanına girdiği de belirtiliyor.

Öte yandan, İsrail askerlerinin ilerlediği Refah kentinin Şouka mahallesinin helikopter ve tanklardan açılan ateşlerle bombalandığı, Şouka’daki Filistinlilerin bölgeyi terk ettikleri öğrenildi. İsrailli asker Gilad Şalit’in (19), kendisini kaçıranlarca başka bir bölgeye götürülebileceği, İsrail askerlerinin bunu önlemek için Gazze Şeridi’nde, kentleri birbirine bağlayan köprüleri bombaladığı, altyapıya ağır hasar verdiği belirtiliyor. İsrail uçaklarının vurduğu El Mesayrat bölgesindeki elektrik trafosunun yakınında bulunan yakıt depoları da alev aldı.

İsrail askeri sözcüsü Jacop Dallal, harekatın amacının kaçırılan askerin kurtarılması olduğunu belirterek, operasyonun tedricen olacağını, duruma bağlı olarak gelişeceğini söyledi.

Bu arada Hamas’ın askeri kanadının sözcüsü, İsrail’in Gazze Şeridi’nde başlattığı operasyonun, kaçırılan İsrailli askerin ölümüne neden olabileceğini bildirdi.

1131100cookie-checkİsrail kaçırılan askerler için Gazze’ye girdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.