‘İsrail katletti. Blair sakladı!’

Hook’un ölümü hakkında BBC ‘nin ‘Bilgilendirme Hakkı’na dayanarak hükümetten açıklama istemi, Dışişleri Bakan yetkilisi John Gillan tarafından “hükmetin poliktikası dışında” görülerek “anlamsız bir gekçeyle” reddedildi.


HÜKÜMET GÖREVLİSİYDİ


İsrail saldırısında yıkılan bir sığınmacı kampını yeniden kurmak için İngiltere hükümeti adına 2002’de görevli olarak Filistin’e giden Lain İsrail askeri tarafından arkadan vurularak öldürüldü. İsrailli askerler ağır yaralı Hook için gelen ambulansı 25 dakika bekleterek, ağır kan kaybına yol açtı.


Olayı soruşturan Socialist Worker gazetesine demeç veren ismi açıklanmayan BM görevlisi, Hook’un öldürülmesi sonrasında İngiltere hükümetin hiç bir araştırma ve soruşturma yapmaması ve BM’nin göstermelik bir soruşturmayla dosyayı kapatmasına şaşırmadığını söyledi.


BM Görevlisi gazeteye şu açıklamayı yaptı:


“Çünkü İsrail’i mutlu etmek onlar için daha önemliydi. Hook’un ölümüne neden olan olay, kendisinin İsrailli yetkililerle telefonda konuşarak kamptaki Filistinlilere yardım eden uluslararası kurum ve kuruluş çalışanlarının can güvenliği sağlanarak kamptan çıkmalarına izin verilmesini ısrarla istemesiydi…”


HOOK İLK DEĞİL


İsrail askerlerince Hook’un hunharca öldürülmesi ilk sayılmıyor. İngiliz vatandaşı iki görevli de 2003’de öldürüldü.


İsrail askerleri bariş eylemcisi Tom Hurndall’ı ve belgesel yapımcısı James Miller’ı Rafah’da vurarak katletti. Aynı yılda ABD’li Rachel Corrie’de dozer’in altında kalarak yaşamını yitirdi.


Tom Hurndall’ın kız kardeşi Sophie Hurndall İsrail’i suçlayarak şunları söyledi:


“Her taşın altından İsrail’in yalan politikası çıkıyor. İngiltere ve ABD’nin İsrail ile olan ilişkilerinde kamuoyundan saklanan pek çok şey var. Buna rağmen bölgede öldürülen kendi vatandaşlarına sahip çıkarak soruşturma yapmak zorundalar…”


Filistinliler’inde aynı koşullarda haksızlığa uğradığını vurgulayan Hurndall, 6 ay boyunca yaptığı kampanya sonunda İsrail’e kardeşi Tom’un savunmasız olarak bulunduğu yerde öldürüldüğünü itiraf ettirmeyi başardı.

779670cookie-check‘İsrail katletti. Blair sakladı!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.