İsrail, misket bombalarını savundu

İsrailli hükümet sözcüsü Miri Eisin, savaşın üzücü olduğunu, ancak İsrail’in savaş boyunca uluslararası kurallara uygun davrandığını söyledi. Eisin, AP’ye yaptığı açıklamada, “İsrail kullandığı savaş gereçleri konusunda hiçbir uluslararası hukuku ihlal etmemiştir. Bunların kullanımı uluslararası stardartlara uygundur” dedi.

BM İnsani Yardım Koordinatörü Jan Egeland, dün New York’ta düzenlediği basın toplantısında, güney Lübnan’da 100 bin civarında patlamamış misket bombası bulunduğunu ve bu yüzden her gün insanların yaralandığını ve öldüğünü söylemişti.

MİSKET BOMBASI?

Misket bombası, yüzlerce küçük bombadan oluşuyor. En büyük tehlikesi ise bombaların tamamının yere düştüğünde patlamaması. Saldırı sırasında patlamayan bu parlak ve sarı renkteki küçük bombaların kurbanı ise genellikle ne olduklarını bilmeyen küçük çocuklar oluyor. Misket bombaları mayınlar gibi yıllarca fark edilmeden düştükleri yerlerde üzerilerine basılmayı bekliyor.

İsrail’in Lübnan’da kullandığı öne sürülen cephanenin patlamama oranı ise bire yedi. İnsan Hakları İzleme Örgütü bunun kabul edilemeyecek ölçüde yüksek bir oran olduğunu savunuyor.

1135490cookie-checkİsrail, misket bombalarını savundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.