İsrail ordusu Gazze’nin içinde

İsrail ordusu, Gazze kentinin Tel El Hava mahallesinin neredeyse tamamını ele geçirdi.

Gazze’deki yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, dün gece yarısı sonrası hareketlenen tanklar, deniz kıyısı mahallede, bir çok evi ve binayı bombalayarak ilerledi ve Tel El Hava’nın merkezine kadar geldi.

Tel El Hava’da Filistinli militanlarla İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşandığı belirtilirken, yakınlardaki bir evde bulunan bir Gazzeli, atılan bomba ve füzelerin seslerini duyduklarını ama evlerinden çıkamadıklarını anlattı.

Bir çok Tel El Hava sakini evlerinden kaçıp, mahalledeki BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’nın okuluna sığınmaya çalışırken, binlercesinin evlerinde mahsur kaldıklarını belirtiliyor. Evlerinden çıkamayanlar, yerel radyoları arayarak, kendilerine yardım edilmesini istiyorlar.

Ancak bölgedeki Kızılhaç merkezinin de muhasara altında olduğu, buradaki ambulansların, sivil savunma ekiplerinin hareket edemedikleri belirtiliyor.

UNRWA MERKEZİ VE MEDYA BİNASI VURULDU

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı’nın (UNWRA) Gazze’deki merkez binası ile Reuters ve diğer medya kuruluşlarının bulunduğu bir binanın vurulduğu bildirildi.

UNWRA Sözcü Chris Gunness merkezin alevler içinde olduğunu belirterek, binaya kesin olmamakla beraber 3 beyaz fosfor bombasının atıldığını kaydetti.

Gunness, bu binanın, İsrail saldırılarından kaçan yüzlerce kişi için bir barınak olarak kullanıldığını belirtti. Binada saldırı sırasında kaç kişinin bulunduğunun bilinmediğini söyleyen sözcü, saldırıda 3 kişinin yaralandığını söyledi.

Gazze kentinde, Reuters ve diğer medya kuruluşlarının bulunduğu bir binanın da vurulduğu bildirildi.

Bu saldırıda ise ilk belirlemelere göre, Abu Dabi televizyon kanalı için çalışan bir muhabirin yaralandı.

BM FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALDI

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı, İsrail topçusunun kuruma ait binayı vurması üzerine  Gazze’deki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

İsrail’de bulunan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da saldırı nedeniyle İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ve İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’ye şiddetli protestosu ve öfkesini ilettiğini ve kapsamlı açıklama istediğini ifade etti.

Barak’ın ciddi bir hata olduğunu kabul ettiğini ve olayı büyük ciddiyetle ele alacaklarını söylediğini belirten Ban, Barak’ın ayrıca benzeri saldırıların tekrarlanmayacağı güvencesi verdiğini kaydetti.

GAZZE HASTANESİ YANIYOR

Gazze’de bir hastaneye İsrail topçusu ateş açtı.

Görgü tanıkları Filistin Kızılayına ait Kudüs hastanesi olduğu bildirilen binanın,  alevler içinde kaldığını bildirdi.

Tel El Hava mahallesinde bulunan hastanede bazı kaynaklara göre, yaklaşık 500 kişi var.

1185060cookie-checkİsrail ordusu Gazze’nin içinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.