İsrail: İran saldırganlığı durdurulmalı

ABD'de bulunan ve Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negraponte ve Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen ile görüşecek olan Aşkenazi, İsrail Büyükelçiliğinde basına yaptığı açıklamada, İran'a karşı doğrudan bir askeri saldırıyı telaffuz etmedi.

“Orta Doğu'da radikal ülke ve unsurların, bugün var olan geleneksel ulusal ve laik yapıyı yeni bir düzenle değiştirmeye çalıştıkları kapsamlı bir değişim gözlemlediğimiz görüşündeyim” diyen Aşkenazi, Irak, Afganistan, Lübnan ve Filistin topraklarına dikkat çekti. Aşkenazi, “bu radikal eksenin merkezinde, var olan güç dengesini bozarak bölgesel hırslarını ve hegemonyasını gerçekleştirmek isteyen İran var” diye konuştu.

Aşkenazi, İran'ın bölgede ve bölge ötesinde gücünü ortaya koymak amacıyla terörist örgütleri ve radikal grupları desteklediğini, nükleer silah elde etmeye çalıştığını iddia ederek, “dolayısıyla bizim İran'ın saldırganlığını durdurmamız hayati önem arz ediyor” dedi.
Aşkenazi, Irak, Afganistan, Lübnan ve Filistin toprakları üzerinde ortaya konan bu “radikalleştirme sürecinin,” İran'ı durdurmak suretiyle zayıflatılabileceğini savundu.

1175160cookie-checkİsrail: İran saldırganlığı durdurulmalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.