İsrail, İran’ın nükleer gücünü vuracakmış

Sunday Times gazetesi, İsrail’in İran’ın olası hedeflerini havadan ve karadan vurmak için saldırı planları hazırladığını öne sürdü.

Gazeteye göre, İsrail Başbakanı Ariel Şaron geçtiğimiz ay Necef Çölü’ndeki çiftlik evinde kurmaylarıyla yaptığı bir toplantıda bu hazırlıklara yeşil ışık yaktı. İsrail güvenlik güçleri çölün ortasında İran’ın Natanz santralini temsil eden bir maket bina üzerinde tatbikat yapmaya başladı bile. Özel eğitimli Şaldag komandolarının bu tesislere baskın düzenlemesi planlanıyor. Ayrıca bu tesislerin F-15 uçakları tarafından sığınak delen bombalalarla vurulması öngörülüyor.

Sunday Times, İsrail’in bu planlarını ABD’li yetkilerle paylaştığını, Washington’un, diplomatik çabaların sonuçsuz kalması halinde İsrail’e engel olmayacağını belirtiyor. Gazeteye göre Tahran nükleer programının elektrik enerjisi üetme amaçlı olduğunda ısrar ediyor. Fakat son haftalarda bu konuda ortak toplantılar yapan İsrail ve ABD istihbarat yetkilileri, İran’ın nükleer silah peşinde olduğunu öne sürüyor.

Sunday Times’a İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom’un sorunun diplomatik yollardan çözümünü arzuladıklarını belirterek, “İran despotluğunun nükleer bombaya sahip olması sadece bizim için değil tüm dünya için bir kabus olur” demecini aktardı.

AÇIK GAZETE: Dünyanın 6’ncı büyük nükleer silahına sahip İsrail’in barışcıl kullanım için nükleer tesis kurduğunu ilan eden ve bu konuda Dünya Atom Enerjisi ile görüşmeleri sürdüren İran’ı vurmaya kalkması, ABD’nin bölgedeki stratejisinin bir parçası olarak düşünülebilir. ABD şefliğindeki ‘Suriye’ye askerleri çeksin’ korosuna katılan AKP hükümetinin İran’a karşı da benzer açıklamalar yapması bizi şaşırtmayacak…

İLGİLİ HABER: İsrail dünyanın 6’ncı büyük nükleer silahına sahip!

İLGİLİ KARİKATÜRLER: İsrail terörüne çizgilerimizle ‘DUR!’ diyelim

 

 

1100930cookie-checkİsrail, İran’ın nükleer gücünü vuracakmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.