İsrail ırkçılığı da kamçıladı

Eskişehir Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Niyazi Çapa ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, geçen hafta bir basın açıklaması sırasında taşınan “Bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler giremez” yazılı pankarta ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmek üzere hazırlanan ve 100 kişinin imzaladığı suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na vermek üzere adliyeye gelen avukat Eren Keskin, burada yaptığı basın açıklamasında, geçen hafta federasyon binası önünde “Özür Diliyoruz” kampanyası ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin basın açıklaması yapıldığı sırada “Bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler giremez” ve “Köpeklere giriş serbesttir” yazılı pankartlar açıldığını ifade etti.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 14. maddesi ve TCK’nın 216. maddesinin ırkçılık ve ayrımcılığı düzenlediğini belirten Keskin, bu maddelere göre bu yaklaşımın açıkça suç teşkil ettiğini savundu.

Eren Keskin, Eskişehir Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Niyazi Çapa ve yönetim kurulu üyeleri hakkında soruşturma yürütülerek dava açılması istemiyle hazırlanan suç duyusu dilekçesini, daha sonra savcılığa teslim etti.

1184830cookie-checkİsrail ırkçılığı da kamçıladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.