İsrail, saldırıda Suriye’yi suçladı…

İsrail hükümeti, bu iddialarını açıklamak üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne üye ülkeler ile Avrupa Birliği üyelerinin büyükelçilerini bir toplantıya çağırdı.

Toplantıda Dışişleri Bakanı Silvan Şalom’un büyükelçilerle bu savları destekleyen askeri istihbaratın paylaşılacağı açıklandı.

Ancak İsrail Dışişleri Bakanlığı bu kanıtların kamuoyuna açıklanmayacağını söylüyor. Tel Aviv’de düzenlenen bombalı intihar saldırısı sonucu beş İsrailli ölmüştü.

Suriye yönetimi ise olayla hiç bir ilgisi olmadığını belirtti. Suriye Dışişleri Bakanı Faruk El Şara, İsrail’in elinde tek bir kanıt kırıntısı bile olmadığını savundu. El Şara, olaya İsrail’in müdahil olabileceğini öne sürdü.

Şubat ayı başında varılan ateşkes anlaşmasına şu ana kadar en büyük tehdit olarak görülen saldırı ardından İsrail Başbakanı Ariel Şaron Filistin tarafından da militanları durdurmasını istedi.

İsrailli ve Filistinli güvenlik kuvvetleri saldırıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle yedi kişiyi gözaltına alındı.

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas saldırıyı, ‘barış sürecini sabote etmeye yönelik bir eylem’ olarak niteledi ve suçluları yakalama sözü verdi.


1100070cookie-checkİsrail, saldırıda Suriye’yi suçladı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.