İsrail saldırıyı Lübnan’a yaydı: 10 ölü

Yetkililer İsrail savaş uçaklarının bu sabah 06.30 sularında Beyrut Refik Hariri Havaalanı civarına füze saldırısında bulunduğunu belirttiler. Füze saldırıları havaalanının doğusunda ve batısında bulunan Hizbullah’ın güçlü noktalarını hedef aldı.

Lübnan televizyonları saldırıyı yayınlarını keserek canlı olarak duyurdu. Bu arada İsrail füzeleri Gazze’deki Filistin Dışişleri Bakanlığı binasını vurdu. Saat 01.40 sularında pilotsuz uçaklardan atıldığı belirtilen bir füze Gazze kentinin Tel El Hava semtindeki Dışişleri Bakanlığı binasını hedef aldı.

Füzenin Dışişleri Bakanı Mahmud Zahar’ın ofisini vurduğu kaydedildi. Lübnan’dan, İsrail’in kuzeyindeki Nahariye kentine Katyuşa füzeleri atıldığı bildirildi. İsrail ordusu, Nahariye kentine atılan füzelerin can ya da mal kaybına yol açıp açmadığının henüz bilinmediğini açıkladı.

Bu arada Beyrut’a giden uçakların, havaalanı bombalandığı için Kıbrıs’taki Larnaka havaalanına yönlendirildiği bildirildi.

İSRAİL KARNİ GEÇİŞİNİ AÇTI

İsrail Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki mal giriş çıkışlarında ana kapı olarak kullanılan Karni Geçişini açtı.

İsrail ordu sözcülüğünce yapılan açıklamaya göre, 100’den fazla gıda yüklü kamyon, kapı açılınca Gazze Şeridi’ne ulaştı. Açıklamaya göre, Karni’den 600 bin litre fuel-oil de Gazze Şeridi’ne aktarıldı.

İsrail ordu sözcülüğünün açıklamasına göre, Karni’den Gazze Şeridi’ne jeneratörlerin ulaştırılmasına da imkan sağlandı.

Gazze Şeridi’ne elektrik sağlayan santralin, operasyonların ilk günü vurulması nedeniyle bölgenin tamamında uzun süreli elektrik kesintileri uygulanıyor.

İLGİLİ KÖŞE YAZISI: Aydın Demirer… İsrail

1132120cookie-checkİsrail saldırıyı Lübnan’a yaydı: 10 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.