İsrail sandık başında

İsrail’de güvenlik kuvvetleri seçimler nedeniyle dün akşamdan itibaren alarm durumuna geçti. Savunma Bakanı Ehud Barak’ın kararıyla dün geceden başlayarak Bugün gece yarısına kadar Batı Şeria’ya Filistinlilerin girişleri, acil sağlık durumları dışında tamamen yasaklandı.

Seçimlerde 16 bin dolayında polisin genel güvenlik için görev yapacağı bildirilirken, bunlara ek olarak 2 bin 500 dolayında gönüllü ve 4 bin 500 güvenlik elemanı da seçim istasyonları çevresinde hazır bulunacak.

Güvenlik görevlileri kalabalık merkezlerde yoğunlukla yer alırken, güvenlik kuruluşlarının da özellikle ülkenin güneyinde roket saldırılarına, kaçırma eylemlerine, ihtihar eylemcilerine ve her türlü ateş açmalara karşı hazırlık yaptığı belirtildi. Araplar ve İsrailllilerin birlikte yaşadığı Ramle, Lod ve Tel Aviv yakınlarındaki Yaffo gibi bölgelerde de özel önlemler alındı.

İsrail’in kuzeyindeki Arap kentlerinden Umm El Fehm’de, İsrailli aşırı sağ eylemci Maruh Marzel’in seçim istasyonunda gözlemci olarak bulunmasına Merkez Seçim Komisyonunun onay vermesinden sonra polis burada da alarma geçti. Marzel’in seçim gözlemcisi olarak Umm El-Fehm’e gitmesi, bölgedeki Araplar için ciddi bir provokasyon olarak görülüyor.

Ordu radyosuna göre Baruh Marzel, Umm El Fehm’de seçim gözlemcisi olarak görev yapmasını polisin engelleme hakkı bulunmadığı söyledi. Polis, yine de durumu değerlendirerek, eğer Marzel için kentte hayati bir tehlikenin bulunacağı sonucuna varırsa, Marzel’in kente girişini engellemeyi düşünüyor.

1187650cookie-checkİsrail sandık başında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.