İsrail sınırında 16 Mısırlı ödürüldü

İsrail, saldırganların İsrail tarafına girmek için kullandıkları her iki aracın da engellendiğini açıkladı. Açıklamaya göre, biri Kerem Şalom geçiş noktasında havaya uçurulan, diğeri sınırı geçtikten sonra İsrail hava kuvvetleri tarafından vurulan araçlarda 8 ceset bulundu.

İlk saldırının, İsrail ile Filistin’in Gazze Şeridi bölgesi arasındaki Refah sınır kapısı yakınında nöbet tutan Mısırlı askerlerin iftar yemeğinde oldukları sırada gerçekleştiği belirtildi. Mısır devlet televizyonu, İslamcı militanlar olduğu iddia edilen maskeli saldırganların Bedevi kıyafetleri giydiğini kaydetti.

Mısır’ın resmi haber ajansı, üst düzey bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde, silahlı kişilerin Gazze Şeridi’nden sızmış “mücahitler” olduğunu duyurdu.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail güvenlik güçlerinin “çok sayıda kişiye zarar verebilecek bir saldırıyı engellediğini” söylüyor.

Mısır ve İsrail güçleri, saldırı esnasında kaçmış olmasından şüphelenilen saldırganları bulmak için tarama faaliyeti başlattı. Bölgede bulunan İsrailli sivillere evlerinden dışarı çıkmamaları çağrısı yapıldı.

Mursi: Saldırı alçakçaRefah sınır geçiş noktası süresiz kapatılırken, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Askeri Konsey ile acil toplantı talep ettiği bildirildi.

Televizyondan yayınlanan açıklamasında Mursi, “alçakça” diye nitelendirdiği saldırının ardından ordunun Sina yarımadasında tam kontrol sağlayacağını vurguladı.

Gazze Şeridi’ni kontrol altında tutan Hamas hareketi de saldırıyı kınadı.

BBC muhabiri, saldırıyla birlikte İslamcı militanların Kuzey Sina bölgesinde güç kazandığı kaygılarının artabileceğine dikkat çekiyor.

Militanlar, geçen yıl 9 İsrail askerinin öldürülmesinden ve İsrail’e yönelik roket saldırılarından da sorumlu tutuluyor.

Mısır ordusunun bölgeye takviye güç göndermesi ise 1979 Barış Anlaşması uyarınca, İsrail’in onayını gerektiriyor.

BBC

1351290cookie-checkİsrail sınırında 16 Mısırlı ödürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.