İsrail televizyonu “ateşkes” dedi ama

Gazze’de ateşkes konusunda akşam saatlerinde kafa karıştıran gelişmeler yaşandı.

İsrail’in Kanal 2 televizyonu, İsrail ve Hamas’ın Gazze’de ateşkes konusunda prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

Televizyon bu haberi İsrailli bir kaynağa dayandırdı.

Kanal 2 televizyonu, Mısır’un arabuluculuğunda gerçekleştiğini belirttiği ateşkesin ne kadar süreli olacağına dair uzlaşma sağlanmadığını da kaydetti.

Ancak ateşkes haberi için iki taraftan da doğrulama gelmedi. Kanal 2 televizyonu da ilerleyen dakikalarda haberini geri çekti.

‘ABLUKA KALKMADAN ATEŞKES OLMAYACAK’

Hamas’tan da ateşkese yönelik bir açıklama geldi. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, “İsrail saldırılarını durdurmadan ve Gazze ablukası kalkmadan ateşkes olmayacak” dedi.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan İsrail ordusunun, Gazze’nin kuzeyinde Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’na (UNRWA) ait bir aracı hedef aldığı ve saldırıda iki kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

İsrail’in 8 Temmuz’dan bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı ise bin 190’e yükseldi.

Dün geceyarısı başlayan İsrail saldırılarında ise 100’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail Gazze’de Hamas liderlerinden İsmail Haniye’nin de evi dahil olmak üzere 150’den fazla hedefi vurdu. Hedefler arasında Hamas’a ait televizyon ve radyo binası da bulunuyor.

Kara harekatının başlamasından bu yana İsrail ordusu da en fazkla kaybını dün verdi, 10 asker hayatını kaybetti.

8 Temmuz’dan bu yana yaşamını yitiren İsrail askeri sayısı 53’e yükseldi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu daha geniş kapsamlı bir Gazze operasyonuna hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

1425530cookie-checkİsrail televizyonu “ateşkes” dedi ama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.