İsrail top oynayan çocukları öldürdü

BBC’nin haberine göre; görgü tanıkları top oynayan ikisi 14 ve diğeri 15 yaşlarındaki üç çocuğun yasak bölgeye kaçan toplarını almak isteyince yaylım ateşine tutulduklarını söylediler.

İsrail Mısır sınırı yakınında olan olay karşısında Hamas örgütü alarma geçerken, İsrail olayı soruşturduğunu açıkladı. Politik yorumcular çocukların öldürülmesinin Şubat ayındaki ateşkes sonrasında en ciddi gerginlik olabileceği yorumunda bulundular.

TEPKİLER

Filistin lideri Mahmud Abbas, Filistinli 3 gencin İsrail askerleri tarafından öldürülmesi kınadı. Abbas’ın ofisinden yapılan açıklamada, ”Filistinli gençlerin öldürülmesinin kendisini şok ettiğini” belirten Abbas, saldırının ateşkese zarar verdiğini kaydetti.

Gazze’deki Hamas lideri Said Siyam, AP’ye yaptığı açıklamada, “Filistin halkı, suç işlenmesi karşısında sessiz kalamaz ve bu suç cezasız kalmamalıdır” dedi.

Olay, tartışmalı kutsal yerlerden olan ve Yahudilerce Tapınak Tepesi, Müslümanlarca da Harem-üş Şerif diye adlandırılan yerde meydana geldi. İsrail’in Gazze’den çekilmesine karşı çıkan İsrailliler pazar günü gösteri düzenlemeyi planlıyordu. İsrail Emniyet Bakanı Gideon Ezra bölgede gösteri düzenlemesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

EL AKSA SORUNU

Öte yandan, İsrail’in Gazze Şeridi’nden çekilme planına karşı çıkan bir grup radikal Musevi, yarın (pazar) Müslümanların Kudüs’teki kutsal mekanı El Aksa Camii’ni işgal edeceğini açıkladı. İsrail güvenlik önlemleri alırken, Filistinliler ‘Üçüncü intifada başlar’ uyarısını yaptı.

İLGİLİ HABER: İsrail terörüne çizgilerimizle “DUR!” diyelim!

1103100cookie-checkİsrail top oynayan çocukları öldürdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.