İsrail, Türkiye’den özür diledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Gazze’ye giden Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin yaptığı baskında ölenlerin ailelerine tazminat ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

ABD’li yetkililer Netanyahu’nun Gazze’ye giden Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin baskını ve yaşanan ölümlerden dolayı Türkiye’den özür dilediğini belirtti. ABD’li yetkililer ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in özrünü kabul ettiğini ve Netanyahu ile iki ülke ilişkilerinin normalleşmesinde hemfikir olduğunu aktardı.

ABD’li bir yetkili, Netanyahu’nun Mavi Marmara olayı nedeniyle Erdoğan’dan özür dilediğini söyledi.

ABD’li yetkiliye göre, Başbakan Erdoğan da Netanyahu’nun özrünü kabul etti. Ayrıca İsrail Mavi Marmara’da ölenlerin ailelerine tazminat ödemeyi de kabul etti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklama, Obama’nın üç günlük İsrail ziyaretinin son saatlerinde geldi.

Açıklamada, “ABD, hem Türkiye hem de İsrail’le olan yakın ortaklığına büyük değer veriyor. Bölgesel barış ve güvenliğin güçlendirilmesi için Türkiye ile İsrail’in ilişkilerinin tekrar düzelmesine büyük önem veriyoruz” denildi.

ABD Başkanı Obama açıklamasında, “Umarım Erdoğan-Netanyahu görüşmesi işbirliğini derinleştirir” ifadesini kullandı.

ABD’li yetkililer: Erdoğan, İsrail’in özrünü kabul etti

ABD’li yetkililer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in özrünü kabul ettiğini ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile iki ülke ilişkilerinin normalleşmesinde hemfikir olduğunu bildirdi.

ABD’li yetkililer ayrıca Netanyahu’nun Gazze’ye giden Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin baskını ve yaşanan ölümlerden dolayı Türkiye’den özür dilediğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

1376900cookie-checkİsrail, Türkiye’den özür diledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.