İsrail ve ABD, İran’a baskıda anlaşamamış

Haaretz, İran’ın olduğu öne sürülen nükleer silahlarına karşı alınacak önlemleri konuşan iki lider BM Güvenlik Konseyi’ni devreye sokulma zamanı ve biçimi konusunda görüş ayrılıklarına düştü.

İsrail’in, ABD’nin İran politikasından sorumlu Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile görüşürken İran’ın nükleer tehditinin askeri müdahale ile yokedilmesi yerine görüşmeler yoluyla çözülmesinden yana olduğu belirtildi. İsrail ikili görüşmede öncelikle ABD’nin baskı İran’a baskı uygulaması ve İran’ın geri atmaması durumunda da BM Güvenlik Konseyi’nin güclendirilmiş siyasi ve ekonomik ambargo kararı ile İran’ın karşısına çıkması gerektiğini savundu.

ABD’li yetkililer ise Şaron’a İran’ın Irak olmadığı hatırlatılarak, üstelik Avrupa’nın Rusya ve Çin’e ambargoda güclü bir cephe görünümü veremediği belirtildi.

Haaretz ayrıca İsrail-ABD görüşmelerinin yapıldığı sırada İran’ın uluslararası toplumu kandırmak için kurnazca AB’nin ağır topları İngiltere, Almanya ve Fransa ile görüşmeler yapıyor taktiği yaptığını yazdı.

Gazete İsrail istihbaratına göre İran’ın uranyumu zenginleştirme teknolojisini geliştirmeye çabaladığını ve dışarıdan yardım araştırdığını belirterek, ABD’nin buna göz yummayacağı yorumunda bulundu.

1103830cookie-checkİsrail ve ABD, İran’a baskıda anlaşamamış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.