İsrail ve Filistinli gençlerden barış konseri

1998’de, İsrail asıllı piyanist, orkestra şefi Daniel Barenboim ve Filistinli düşünür Edward Said öncülüğünde, Filistinli ve İsrailli  gençlerden kurulan orkestra Ramallah’da bir konser verdi.

Geçen yıl güvenlik nedeniyle iptal edilen konser bu yıl, Ramallah Kültür Merkezinde silahlı askerlerin gölgesi altında gerçekleşti.

Konserin yapılacağı Ramallaha girebilmesi için orkestra üyelerine, müzisyenlerin İspanya’nın Seville kentinde yaptığı yaz kampından dolayı, İspanya hükümeti tarafından diplomatik pasaportlar verildi. Yinede, İsrailli müzisyen Nabeel Abboud Ashkar’ın vurguladığı gibi, “Bir İsrailli olarak bir Arap ülkesinde konser vermek cesaret isteyen bir işti” Aynı konserin İsrail’de de tekrarlanması temennisinde bulunan İsrailli sanatçılar, bu vesileyle Filistinlilerin nasıl yaşadıklarını yakından, kendi gözleriyle görme fırsatı da bulduklarını belirttiler.

Barenboim konser sonunda, “Bizim inancımıza göre, İsrail ve Filistin halkının kaderleri ayrılamayacak bir şekilde birbirine bağlıdır….ya birbirimizi öldüreceğiz ya da varolanı paylaşacağız. Biz, işte bu mesajı vermeğe geldik.” dedi.

1112890cookie-checkİsrail ve Filistinli gençlerden barış konseri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.