İsrail yakında komşumuz olacak

Rumlar bize inat, Doğu Akdeniz’deki güya kendi Münhasır Ekonomik Bölgeleri içinde yer aldığını iddia ettikleri hidrokarbon yataklarının değerlendirilmesi bahanesiyle yanlarına İsrail’i alma yönünde baya büyük çabalar sarf etmişlerdi geçmiş senelerde.
Maksatları Türklere karşı Yunanistan, Kıbrıs Rum ve İsrail işbirliğini resmileştirip, Münhasır ekonomik Bölgelerini birbirleri ile birleştirerek Türkiye’nin 1958 Birinci Deniz Hukuku Konferansında hak sahibi olduğu -neredeyse Doğu Akdeniz’in yarısını kaplayan- Münhasır ekonomik Bölgesine el koymak ve 3 tarafı denizle kaplı Türkiye’yi Akdeniz’den koparmak.
Bu amaç doğrultusunda, hem yanlarına ABD’yi de çekebilmek hem de birleştirilmiş Münhasır Ekonomik Bölge ilan edebilmek için İsrail’e kurtarıcı olarak ellerini uzattılar.
İşbirliği başlamaya başladı ama Rumların uzun vadede, uzattıkları ellerine ilaveten kollarını ve vücutlarını da İsrail’den kurtaramayacakları açık.
Kısa bir zaman içinde İsrail, Rum tarafını ekonomik ve politik olarak hap gibi yutup adanın güneyinin görünmez sahibi olacak.
İşin açığı yakında yanı başımıza yeni bir komşu gelecek demektir
Yahudileri stratejik müttefik olarak doğalgaz işine bulaştırabilmek için her tür tavizi veren bir evvelki Rum Yönetimi başkanı Papadopulos, çıkarılacak olan doğalgaz ve petrolde yüzde 10 gibi küçücük bir rakama razı olup, ‘Doğalgaz ve petrol çıkarım ve işletim’ anlaşmasının altına imzasını atmıştı.
Rumlar bu anlaşmadan müthiş bir gol yediler.

Politik olarak kazanım elde ettiklerini varsayarken, ticari olarak büyük kayıplara razı oldular.
Bu anlaşma ile Rumları teslim alan İsrailliler, doğalgazın borular ile taşınabilmesine olanak sağlayacak ve yapım değeri milyar dolarla telaffuz edilen “Gaz Sıvılaştırma Tesisinin” Kıbrıs adasında kurulabilmesi için açıkça toprak istediler Rumlardan.
İşin sonunda Rumlar hem toprağı verecek, hem de “Gaz Sıvılaştırma Tesisini” kurmak için gerekli olan sermayenin bir kısmını da ödemek zorunda kalacak.
Görüldüğü gibi İsrail’in dişleri yukarılara doğru hareket etmeye başladı. Bir kere ellerini kaptırdılar artık. Gerisi gelecek.
Rum Yönetimi Savunma Bakanının 9 Ocak 2012’de gerçekleştirdiği ziyaret sırasında İsrailli mevkidaşı Ehud Barak ile Tel Aviv’de imzaladığı askeri anlaşma, dün Rum Meclisi tarafından onandı.
Askerini güçlendirmek için Yunanistan’dan ümidini kesen Kıbrıs Rum Yönetimi, Meclisinde onanan bu anlaşma ile Rum Milli Muhafız Ordusunu tamamen İsrail’e teslim etti.
“Gizli Bilgilerin Karşılıklı Korunması Anlaşması” başlığını taşıyan bu anlaşma ile Rumlar savunma ve askerî programlarını Yahudilerin ellerine bırakmış oldular. Silah, teçhizat ve araç gereç alım ve tamirlerinde, bakımlarında, revizyonlarında ve güncelleştirilmelerde artık İsrail söz sahibi.
Rumların can damarını ele geçiren Yahudilerin kısa bir zaman içinde Güney komşularımızı “Yat Arap, kalk Arap” konumuna düşürecekleri kesin.
Yahudilerin istedikleri olmadığı takdirde, savunmanın açık vereceği ve “Türklerin geleceği” kendilerine hatırlatılacak hemen.
Bunlar daha işin başı.
Arkadan ekonomiyi de ele geçirme girişimleri masaya kondu.
Rumlar, İsrail’den doğalgaz ithalatı yapılması ve elektrik alınması için görüşmeleri sürdürüyorlar ve kahve falında, yakında İsrail taraflarına doğru yolculukları gözüküyor, hem de arka arkaya.
Bu batık hallerinde ve iflas konumlarında Rumların, İsrailli’lere tavla teslim olacakları açık ve İsrail’in avucuna düştükten sonra da kurtuluşları olanaksız.
Yakında İsrail’in güney komşumuz olacağı fikrine şimdiden kendimizi alıştırmamız gerekiyor. Bu durumda üniversitelerimizde İbranice kursları başlatmamızın adanın geleceği dikkate alındığında çok akıllıca bir uygulama olacağı kesin.

Ata ATUN
[email protected]
http://www.twitter.com/ataatun
http://www.ataatun.com
4 Temmuz 2012

661980cookie-checkİsrail yakında komşumuz olacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.