İsrail yine saldırdı

Hastane kaynakları ve görgü tanıkları, İsrail jetlerinin Beyt Lahiya’da bir evi vurduklarını ve burada 1 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını söylediler.
Bu saldırıdan önce Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah Havaalanı’na 3 füze atan İsrail F-16’larının saldırısında, 1 Filistinli’nin ağır yaralandığı kaydedildi.

MEŞAL: ”HİÇBİR ZAMAN TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Öte yandan Hamas örgütünün sürgündeki lideri Halid Meşal, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki operasyonları karşısında Hamas’ın teslim olmayacağını söyledi.

Şam’da sürgünde yaşayan Meşal, uydu kanalı El Cezire Televizyonu’na yaptığı açıklamada, ”Eğer bir kara saldırısı başlatma aptallığını gösterirseniz, Gazze’de sizi karanlık bir kader bekliyor. Bu sizin lanetiniz olur, Allah’ın öfkesi üstünüze düşer” diye konuştu.

AB, GAZZE’YE ÜST DÜZEY HEYET GÖNDERİYOR

Avrupa Birliği, Gazze Şeridi’ndeki saldırılara son verilmesini sağlamak amacıyla Orta Doğu’ya heyet gönderiyor. Üst düzey yetkililerden oluşacak heyetin, gezisine pazar günü başlayacağı, üç gün sürecek ziyaretler sırasında Mısır, İsrail, Filistin toprakları ve Ürdün’e gideceği edeceği belirtildi. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de gelecek hafta Orta Doğu’yu ziyaret edeceği bildirildi.

MISIR ATEŞKES GİRİŞİMİ BAŞLATTI

Mısır’ın, İsrail’in Gazze’ye saldırısında ateşkes sağlanması için Hamas ile görüşmelere başladığı bildirildi.

Mısır ile Hamas arasında daha önce yapılan görüşmelerden haberdar olan üst düzey bir Filistinli yetkili, Mısır’ın, Gazze’de ateşkesi yeniden sağlamak konusundaki fikirleri ele almak için Hamas ile ilişkileri başlattığını söyledi.

Yetkili, görüşmelerin amacının yeni bir ateştesle bitecek görüşleri teşvik etmek olduğunu bildirdi.

İKT İCRA KOMİTESİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreterliği, Türkiye’nin de talebi üzerine İKT İcra Komitesini Gazze’deki gelişmeleri ele almak üzere olağanüstü toplantıya çağırdı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Genel Sekreterliğin İcra Komitesini bugün Cidde’de ”açık katılımlı, olağanüstü toplantıya çağırdığı” belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’nin toplantıya Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın başkanlığında bir heyetle katılacağı kaydedildi.

Açıklamaya göre Babacan, toplantının hemen ardından, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile son gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere bu ülkeye gidecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın heyetine katılacak.

”HAMAS’A BASKI YAPIN” ÇAĞRISI

ABD Başkanı George W. Bush, ”Hamas’ın, İsrail’e saldırılarını durdurması ve gerçek bir ateşkesin sağlanması için Hamas’a baskı yapılması” çağrısında bulundu. Bush, Gazze’deki krize ilişkin yaptığı açıklamada mevcut krizin tüm sorumluluğunu Hamas’a yükleyerek, ”kontrol mekanizmalarına uygun olmayan ve Hamas’ın Gazze Şeridi’nden İsrail’e füze atmayı sürdürmesini sağlayabilecek tek taraflı bir ateşkesi” reddetti. ”Terörden vazgeçmesi için tüm taraflara ısrarla Hamas’a baskı yapmaları” çağrısında bulunan Bush, taraflardan ”barış için çabalayan meşru Filistinli liderleri desteklemelerini” istedi.

ABBAS NEW YORK’A GİDİYOR

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına son verilmesini sağlamak amacıyla BM’de temaslarda bulunmak için New York’a gidiyor. Abbas’la birlikte bazı Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarının da hafta sonunda New York’a gideceği belirtildi. Abbas ve bakanların, İsrail’i kınayan ve Gazze Şeridi’ndeki bombardımanlarına son verilmesi çağrısında bulunulan Arap karar tasarısının BM Güvenlik Konseyinde kabul edilmesini sağlamaya çalışacakları kaydedildi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un, Abbas ve bakanlarla pazartesi günü görüşeceği bildirildi.

HAMAS KOMUTANI ÖLDÜ

İsrail’in Gazze Şeridi’nde düzenlediği hava saldırısında Hamas’ın askeri kanadının önde gelen komutanlarından birinin öldüğü bildirildi. Hamas’tan yapılan açıklamada, dün gece düzenlenen saldırıda yaralanan Ebu Zekeriya El Cemal’in sabaha karşı hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail’in önceki gün düzenlediği bir saldırıda da Hamas’ın önde gelen siyasi liderlerinden Nizar Rayan ölmüştü.
 

1184340cookie-checkİsrail yine saldırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.