İsrail’de alışveriş merkezinde patlama

Saldırı, yerel saatle öğleden hemen önce Sharon alışveriş merkezinde meydana geldi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, intihar eylemcisi, alışveriş merkezi önünde, rutin güvenlik kontrolünden geçen kalabalığın arasındaydı. Söz konusu alışveriş merkezi daha önce de Filistinlilerin intihar saldırılarına hedef olmuştu.

Ajanslara göre, saldırıyı El Aksa Şehitleri Tugayı üstlenirken bazı kaynaklarda İslami Cihad’ın da ismi geçiyor. Saldırı Filistin Yönetimi’nce kınandı. Filistin lideri Mahmud Abbas, saldırıyı kınarken olaydan sorumlu olanların tutuklanması emrini verdi.

Ekim ayı sonundan bu yana ülkede ciddi bir şiddet olayı yaşanmamıştı.

GAZZE’YE FÜZE SALDIRISI

İsrail helikopterleri, dün sabah erken saatlerde Gazze’deki hedeflere dört füze saldırısında bulunmuştu. İsrail ordusu, hedef alınan yerlerin militan bir örgütün büroları olduğunu ve Cumartesi günü bu bölgeden İsrail’e roket atıldığını duyurmuştu.

Filistinli güvenlik kaynaklarıysa füze saldırısında İslami Cihad’a bağlı bir yardım derneğinin vurulduğunu belirtti. İsrail, 27 Ekim’den bu yana ilk kez dün Gazze Şeridi’nde belli bir yerin hedef alındığı füze saldırısı düzenledi. Bu olaydan bir gün önce İsrail’in Hadera kasabasında bir pazar yerinde meydana gelen patlamada en az beş İsrailli ölmüştü.

1119670cookie-checkİsrail’de alışveriş merkezinde patlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.