İsrail’den “Goldstone raporuna” eleştiri

Cenevre’deki BM İnsan Hakları Konseyi’nin kararı doğrultusunda Goldstone raporunu görüşen BM Genel Kurulunda konuşan Şalev, raporun ”İsrail’e yönelik nefret duygularıyla” hazırlandığını iddia etti.

İnsan Hakları Konseyi’nin sürekli İsrail aleyhine kararlar çıkardığını ifade eden Şalev, Konseyin kararı doğrultusunda ”önyargıyla hazırlanan raporun gerçekleri çarpıttığını, demokratik devletlerin terörizme karşı kendilerini koruma hakkından sözetmediğini, Genel Kurulun da sivilleri hedef alan terör gruplarının nasıl durdurulacağını tartışmak yerine terörizmin kurbanları olan İsrail halkına karşı bir başka kampanya sürdürdüğünü” öne sürdü.

Raporun ve Genel Kurulda raporun tartışılmasının Orta Doğu’da barışa hizmet etmediğini savunan Şalev, bunun barış müzakerelerin yeniden canlanmasına yönelik çabalara da zarar verdiğini, raporun İsrail’in ”kendini savunma hakkını” inkar ettiğini iddia etti.

FİLİSTİN TEMSİLCİSİ

Filistin’in BM Temsilcisi Riyad Mansur da yaptığı konuşmada, İsrail temsilcisinin görüşlerine karşı çıkarak Goldstone raporunda incelenen 36 olayın biri hariç hepsinde İsrail askeri güçlerinin askeri olmayan hedeflere saldırdığının görüldüğünü söyledi.

Genel Kurul’dan Goldstone raporunu desteklemek için hazırladıkları karar tasarısına sahip çıkmasını isteyen Mansur, ”Barış adalet olmadan sağlanamaz, biz bu raporun ve tavsiyelerinin aralarında BM Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Adalet Divanı’nın da bulunduğu tüm uluslararası forumlarda takipçisi olacağız,” dedi.

1223240cookie-checkİsrail’den “Goldstone raporuna” eleştiri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.