İsrail’den Hamas’ın teklifine red

Diğer taraftan İsrail Gazze Şeridi’nin kuzeyinden çekildiğini açıkladı ancak bölgenin diğer bazı kesimlerinde çatışmalar sürüyor.

İsrail tankları, Gazze şehrinin güneydoğusundan ilerleyerek, kentin ortalarına kadar geldi.

Yaklaşık 7 km eni bulunan Gazze şehrinde tanklar, kent merkezine 3 km kadar uzaklıktaki mahallelerin dış kesimlerinde mevzilendi.

Kentin güneydoğusundaki mahallelerinden Zeytun’da, tank ve buldozerlerin arazideki ağaçları, bitkileri dümdüz ettiği belirtiliyor.

Aynı yöndeki Secaiye mahallesinin El Mansur caddesi girişinde de tankların beklediği kaydedildi.

Gazze’nin merkezi sayılabilecek Tuffah mahallesinin en dış kesimlerinde de tanklar mevzilenmiş durumda. İsrail helikopterlerinin de bölge üzerinde ateş açtığı bildiriliyor. 
İsrail saldırısı Gazze Şeridi’nde geniş çaplı yıkıma neden oldu. Gelen haberlere göre İsrail ateşi nedeniyle bir çok Filistinli hayatını kaybetti.

Öte yandan, İsrail ordusu geçtiğimiz günlerde kanlı çatışmaların yaşandığı Beyt Lahiya’daki askerlerini geri çektiklerini açıkladı.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’nın batısında bulunan El Atatra ve El Esra bölgesinde, Filistinlilerin kapılarına kadar dayanan tankların, artık sınırın İsrail tarafına çekildiği söyleniyor.

İsrail’in, 25 haziranda kaçırılan askeri bulmak ve İsrail’i hedef alan roket saldırılarına son verebilmek amacıyla Gazze Şeridi’nin kuzeyinde çarşamba günü başlattığı taarruzda öldürülen Filistinlilerin sayısı 30’u aşmış durumda. (BBC)

1131750cookie-checkİsrail’den Hamas’ın teklifine red

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.