İsrail’den Kurban Bayramı jesti

İsrail ile Filistin yönetimi, 2007 sonlarında silah bırakmayı kabul ederek, bir daha İsrail’e karşı silahlı eylemlerde bulunmayacaklarını taahhüt eden Filistinli militanların, belirli bir süre gözetim altında tutulmak kaydıyla aftan yararlandırılmalarını öngören bir anlaşma imzalamıştı.

Bu anlaşma doğrultusunda militanlar önce bir süre, Filistin Yönetimi’ne ait cezaevlerinde gözetim altında tutuluyor, iyi halleri görülürse cezaevinden çıkarılıyor ancak bulundukları ili terketmelerine izin verilmiyor.

İyi hallerini bu şartlarda da sürdürmeleri durumunda tümüyle aftan yararlanıyor ve İsrail güvenlik güçlerince yakalanma korkusu olmaksızın Batı Şeria’da hareket serbestisine kavuşuyorlar.

Filistin yönetimi, İsrail tarafına, aftan yararlandırılması öngörülenlerden 93 kişilik bir isim listesiyle gitti. Bunlardan 26’sının af uygulamasından tümüyle yararlandırılması benimsenirken, diğerlerine de kısmi hareket serbestisi sağlandı.

2007’den bu yana El Fetih’in El Aksa Şehitleri Tugayı üyesi yüzlerce eski militan, aftan yararlanıp normal yaşama dönme imkanına kavuştu.

1497980cookie-checkİsrail’den Kurban Bayramı jesti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.