İsrail’e tanınan süre doldu

Konuya ilişkin ilk açıklama askeri kaçıran militan gruplardan İslam Ordusu örgütünden geldi.

Örgütün Gazze Şeridi sözcüsü Ebu El Muthana, İsrail’in tanınan süreyi aşması nedeniyle artık İsrailli askerin akıbeti hakkında hiçbir bilgi verilmeyeceğini belirtti.

El Muthana ”görüşme kapanmıştır. Öldürülse de öldürülmese de askerin akıbeti hakkında hiçbir açıklamada bulunmayacağız” diye konuştu.

Askeri kaçırarak rehin alan 3 grup, İsrailli asker karşılığında yüzlerce militanın serbest bırakılması için İsrail’e bugün saat 06.00’a kadar süre tanımışlardı.

“TUTUMUMUZ DEĞİŞMEYECEK”

İsrail Adalet Bakanı Haim Ramon, İsrailli askerin özgürlüğüne karşılık talep edilen şartların yerine getirilmesi için tanınan sürenin dolmasının, tutumlarında bir değişikliğe yol açmayacağını söyledi.

Ramon, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, militanlarla pazarlık yapmayacaklarını belirtti ve ”doğru olan, terörizme ödül vermemektir” dedi.

İSRAİL’DEN RAMALLAH’TA OPERASYON

İsrail ordusu Ramallah’ta operasyon düzenledi. Ramallah’ta El Bireh Belediyesi’ndeki karakolda bulundukları ve El Aksa Şehitleri Tugayı militanları oldukları söylenen 3 kişi teslim oldu.

İsrail ordusu, söz konusu militanların saklandığı bildirilen karakolu onlarca asker, 30 askeri cip, tanklar ve buldozerlerle kuşattı ve içeridekilere teslim olmaları çağrısında bulundu.

Karakolun çevresindeki binalara keskin nişancıların da yerleştirildiği kuşatmada, çağrılara 3 saat kadar direnen ve militanlar daha sonra askerlere teslim oldu. Operasyonun tamamlanmasıyla İsrail askerleri de bölgeden çekildi.

“ASKERİ ÖLDÜRMEK İSTEMİYORUZ”

Filistinli militanların, rehin aldıkları İsrailli asker Gilad Şalit’in salıverilmesi şartlarını kabul etmesi için İsrail’e tanıdığı süre dolarken, İslam Ordusu örgütü, ”askeri öldürmek istemediklerini” açıkladı.Örgütün Gazze Şeridi sözcüsü Ebu El Muthana, ”İslami ilkelerimiz, esirlere saygı duyulmasını ve esirlerin öldürülmemesini öngörüyor” ifadesini kullandı.

‘ABD İHTİYLATLA İZLİYOR’MUŞ…

Öte yandan Beyaz Saray, Ortadoğu’daki gelişmeleri “ihtiyatla” izlediğini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, “Durumu büyük bir ihtiyatla izlemeyi sürdürüyoruz ve tarafların barış ve istikrarı tesis edebilmesini ya da mümkün olan en kısa süre içinde güvenlik ve barışa doğru ilerlemelerini umuyoruz. Bu süreç, 25 Haziranda kaçırılan İsrailli askerin iadesiyle başlamalı” dedi.

Filistinli eylemcilerin rehin aldıkları İsrailli asker Gilad Şalit’in salıverilmesi şartlarını kabul etmesi için İsrail’e tanıdığı süre doldu. İsrail, Filistinlilerin ültimatomunu reddetmişti.

1131500cookie-checkİsrail’e tanınan süre doldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.