‘İsrail’in eleştirileri hükümeti zayıflattı’

Abbas, İsrail’i eleştiren açıklamalar yaptı  Abbas İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesine demecinde, normalde ‘şikayet eden’ bir karaktere sahip olmadığını, ancak İsrailli yetkililerin Filistinlilere karşı medyayı kullamayı sürdürüğünü vurguladı.

Filistin Yönetimi lideri buna karşılık olarak kendilerininse, İsrail aleyhtarı yayınları kontrol etmeye çalıştığına dikkat çekti. Mahmud Abbas, “2003’te başbakanlık görevini sürdürdüğüm dört ayda da aynı şeyler olmuştu” dedi. Abbas’ın yorumları, üç ay önce Filistin Yönetimi lideri seçilmesinden bu yana, İsrail Başbakanı Ariel Şaron’a yönelttiği en sert eleştiri sayılıyor.

Bu arada İsrail basınında, Abbas’ın yarın İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres’le bir araya geleceği yönünde haberler yayımlandı. Görüşme gerçekleşirse bu, İsrail ve Filistin liderlerinin Şubat ayında Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentindeki zirveleri sonrası taraflar arasındaki en üst düzey temas olacak.

GAZZE’DEN ÇEKİLME HAZIRLIĞI

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki bazı teçhizatı taşımaya başladı. Hareket, İsrail’in yılın ilerleyen aylarında bölgeden çekilmesine hazırlık niteliğinde sayılıyor.
İsrail ordu sözcüsü; büro mobilyaları, bilgisayarlar ve üniformalarla dolu 30 kadar konteynerin bir askeri üsten, Gush Katif’deki yerleşim birimine nakledildiğini söyledi.
İsrail’in Gazze’den çekilme işlemine Temmuz ayı ortasında başlaması planlanıyordu. Ancak Başbakan Ariel Şaron, Ortodoks Yahudilerin dini törenleri nedeniyle çekilme işleminin başlamasının Ağustos ayına ertelelenebileceğini söylemişti. (Çeviri BBC)

 

1104040cookie-check‘İsrail’in eleştirileri hükümeti zayıflattı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.