“İsrail’in İran’a saldırması yakın”

Gazete, saldırı konusundaki spekülasyonların, ülkenin en çok satan gazesi Yedioth Ahronoth’un köşe yazarları, Nahum Bernea ve Şimon Shiffer’in kaleme aldığı bir yazıyla daha da büyüdüğünü belirtiyor.

Guardian, köşe yazarlarının geçen Cuma günkü yazılarında, İran’ın nükleer tesislerine saldırının, Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinden önce düzenleneceğini yazdığını bildiriyor.

Haaretz gazetesine isim vermeden konuşan, ancak Ehud Barak olduğuna inanılan bir hükümet yetkilisinin de, “İsrail, kendi güvenlik sorumluluğunu ve geleceğini, en iyi ve en sadık dostu olsa da, bir başkasına bırakamaz” yönündeki sözleri aktarılıyor.

‘Tehlikeli bir blöf’

Guardian, bu spekülasyonlara rağmen, Netanyahu’nun ülkenin savunma ve güvenlik kurumlarının muhalefeti karşısında bir savaşı göze alıp alamayacağı konusunda soru işaretleri bulunduğunu da vurguluyor.

Bazılarının Netanyahu ve Barak’ın Amerika Birleşik Devletleri’ni harekete geçmeye zorlamak için tehlikeli bir blöf yaptığına inandığını belirten Guardian, bazılarının da risk sevmeyen Netenyahu’nun son dakikada geri adım atacağını düşündüğünü söylüyor.

1352420cookie-check“İsrail’in İran’a saldırması yakın”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.