İsrail’in Rusya endişesi

Yediot Ahronot gazetesinin manşetten verdiği haberde, İsrail’in en modern tankların zırhlarını delebilecek kapasiteye sahip çok gelişmiş Rus tanksavar füzelerini Suriye’ye olası satışından endişe ettiği belirtildi.

Rus ordusunda bulunan ve 6 kilometre menzile sahip söz konusu füzeler NATO’da AT-15 olarak tanınıyor, radara ve hedefine lazer ışınıyla kilitlenen füzeler tankların savunma sistemlerini bozabiliyor.

Haberde, bu füzelerin Suriye’ye satılması halinde, Lübnan’da faaliyet gösteren Hizbullah’ın eline geçebileceğinden endişe edildiği de ifade edildi.

İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz de devlet radyosuna verdiği demeçte, “Bugün Suriye’ye silah vermek, bu ülkeyi savaşa girmeye teşvik etmek anlamına geliyor. Kimse Suriye’yi tehdit etmiyor, hele İsrail hiç” dedi.

İsrail’in eski dışişleri bakanı Silvan Şalom ise “Rusya’ya ateşle oynadığını ve bu oyunun dünyanın istikrarını tehdit edecek biçimde bölgeyi tutuşturabileceğini anlatmak lazım. İsrail Rusya’nın bölgedeki etkinliğini önlemek için bütün gücüyle harekete geçmelidir” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ne pahasına olursa olsun Sovyet imparatorluğunu yeniden kurmaya çalıştığını da ileri süren Şalom, “ABD’nin bütün düşmanları onun dostu, ABD’nin bütün dostları ise düşmanı. Bölgedeki faaliyetlerini başka türlü açıklamak mümkün değil” ifadesini kullandı.

1147060cookie-checkİsrail’in Rusya endişesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.